Kære virksomhed – Derfor skal du investere i eSport

Esport er en enorm branche som vækster helt utrolig meget. Det går så hurtigt at de fleste overser potentialet fordi det kan virke uoverskueligt.

Måske tænker man at nogle andre kan få lov at forholde sig til eSport nu, og så man kan lige komme med ude i fremtiden når det er rigtig stort. Det er desværre den forkerte indstilling. ESport kommer sandsynligvis til at vækste med en hastighed som vi sjældent ser, ihvertfald hvis man ser på de nyeste tal.

Er gaming overhovedet en sport?

Det er til megen diskussion om computerspil overhovedet kan ses som en sportsgren. Derfor hører jeg ofte spørgsmålet: Er gaming en sport? I denne artikel kan du læse nogle af argumenterne for hvorfor vi bør anerkende gaming som en sportsgren.

Mit helt subjektive svar er: Ja selvfølgelig er det en sport. Ihvertfald hvis man fortholder sig til nedenstående punkter:

  • Professionelle gamere tjener markant mere end mange andre professionelle atleter inden for etablerede sportsgrene.
  • ESport ses af tilskuere på lige fod med fodbold og kan tiltrække millioner af tilskuere til de største kampe.
  • Selvom gaming ikke er en fysisk sport, så må professionelle gamere alligevel styres hårdt af kostvejledere, fysiske trænere osv for at kunne præstere på højeste niveau.

Men hvorfor investere i denne industri?

Uanset hvad man selv mener om den stigende interesse for gaming så er faktum at rigtig mange virksomheder har en målgruppe som selv går op i computerspil.

Faktisk gælder det for særligt IT branchen at rekruttering kan forbedres gennem taktiske sponsorater af de største hold.

Til de store turneringer er der millionpræmier, og publikum sidder klistret til skærmen i eksempelvis 10 timer, hvilket er markant mere end til en fodboldkamp.

I modsætning til almindelig sport, så er der reklamer synlige hele tiden under de fleste gamer turneringer. Det øger værdien af annonceringen.

Man behøver selvfølgelig ikke lave store reklamer, man kan også sponsorere udstyr til eksempelvis ungdomsklubber som savner gamerborde, mus, tastatuer og meget andet udstyr som din virksomhed kan hjælpe med at stille til rådighed.

Det vil altid væren god idé at støtte lokalmiljøet, og de fleste større byer har efterhånden fået foreninger for eSport.

Hvordan kan man som virksomhed udnytte esport?

Som virksomhed har du mange muligheder. De to ovenstående muligheder henviser til muligheden for at støtte lokalt foreningsliv eller de helt store konkurrencer. Men derimellem findes også større LAN-partys som ofte søger sponsorater og får overraskende stor rækkevidde.

Hvis du driver en virksomhed hvor mange af de ansatte selv spiller computer, så kan en interesse for eSport også være med til at sætte din virksomhed på landkortet for de mange gamere som i fremtiden er potentielle ansatte i din virksomhed.

I måde Århus og København findes der også Counter Strike ligaer for virksomheder, hvor de kæmper mod hinanden ligesom man kender virksomheds-forbold ligaer.

Det er også en unik mulighed for at skabe sammenhold blandt dine ansatte og udfordre de knokurrende virksomheder lidt.

Bare sørg for ikke at være sidst

Mange virksomheder risikerer at komme alt for sent med på vognen. Sørg derfor for at afdække mulighederne inden det pludselig bliver for sent.

 

 

Skriv et svar