Kiropraktor i Værløse?

Er der nogen, der – bortset fra helt små og smidige børn og babyer – ikke kender til at have hold i nakken? Du kender det sikkert: Du kan ikke dreje hovedet – så du kan se til højre og venstre – når du skal over gaden. Og det gør faktisk rigtigt ondt. Du har måske også været hos lægen – for at få sikkerhed for, at der ikke er andet galt end, at du har hold i nakken. Du får besked på, at tilstanden vil fortage sig i løbet af få dage. Du får også at vide, at det er bedst, hvis du giver nakken god støtte og holder den i ro. Måske får du endda en nakkestøtte. Sådan et skrummel, du spænder om halsen, men som hjælper dig til at holde hovedet stille og dermed også give musklerne i nakken hvile.

Kiropraktoren er bedste hjælp

Der går måske 3 eller 4 dage – men dine smerter i nakken fortager sig meget langsomt. Du kan mærke en lille bedring. Men det går for langsomt, synes du. Og hvad kan du så gøre for at komme af med smerterne?

Der findes videoer online, der viser dig små øvelser, du kan lave for at lindre smerten. De er ok, men du tør ligesom ikke kaste dig ud i selv at lave øvelserne. Skal du gå til en fysioterapeut? Det kunne være en mulighed. Det vil i hvert tilfælde sikre, at du ikke kommer til at lave en forkert øvelse, hvis du alligevel vælge at følge en video, der ligger online.

I nærheden af Værløse helst

Du kunne også vælge at finde en kiropraktor. Det er ikke særligt svært at finde sådan en. Du skal bare gå på Google og skrive: Kiropraktor og så navnet på den by, du bor i. Fx: ”Kiropraktor Værløse”. Du vil så få en liste frem på skærmen, som viser dig navne og kontaktoplysninger på kiropraktorer i Værløse. Og hvorfor anbefaler jeg så, at du kan gå til en kiropraktor?

Det gør jeg, fordi en kiropraktor er særligt uddannet til at hjælpe os, der har smerter et eller andet sted på kroppen. En kiropraktor arbejder ikke med at lære dig, hvordan du skal bevæge dig (sådan som fysioterapeuten gør). Han – eller hun – arbejder med at manipulere dine muskler og led.

Yderst håndgribelig hjælp – helt bogstaveligt

Og det gør han på en meget konkret måde: Det sker ved, at der bliver trukket og skubbet til dine muskler og led. På den måde kan kiropraktoren skubbe eller trække led på plads, eller få blødgjort muskler, der måske har spændt sig totalt fast som følge af krampe.

Krampe i nogle af nakkens muskler er den hyppigste årsag til, at vi får hold i nakken. Det vidste du måske ikke, men sådan er det altså. Det kan fx være, at en muskel har fået besked på at vride sig på en særlig måde, som den ikke er vant til – fx imens du sov. Du har måske ligget i en stilling, som du ikke plejer at ligge i. Musklen er blevet udmattet og er gået i krampe. Den har spændt sig. Og skal blødgøres. Når det sker, forsvinder smerten.

Skriv et svar