Lagkager

Lagkager uden gluten

1. Chokolade- og hindbærlagkage:

Lagkagebunde:

200 g mandelmel
50 g kakao
150 g sukker
4 æg
1 tsk bagepulver

Fyld:

300 ml piskefløde
200 g mørk chokolade
Hindbærmarmelade

Pynt:

Friske hindbær
Revet chokolade

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd tre 20 cm springforme med bagepapir.
Bland mandelmel, kakao, sukker og bagepulver i en skål. Tilsæt æggene og rør godt.
Fordel dejen i de tre forme og bag i ca. 20 minutter. Lad bundene køle af.
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle lidt af. Pisk fløden til let skum.
Fold den smeltede chokolade forsigtigt i flødeskummet.
Saml lagkagen ved at lægge bunde, chokoladecreme og hindbærmarmelade i lag. Gentag processen.
Pynt med friske hindbær og revet chokolade.

2. Citron- og blåbærlagkage:

Lagkagebunde:

250 g mandelmel
100 g fintmalet majsstivelse
200 g sukker
4 æg
Saft og skal af 2 økologiske citroner
1 tsk bagepulver

Fyld:

300 ml piskefløde
200 g friske blåbær
100 g flormelis
Saft og skal af 1 økologisk citron

Pynt:

Friske blåbær
Citronskalstrimler

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd tre 20 cm springforme med bagepapir.
Bland mandelmel, majsstivelse, sukker, citronsaft, citronskal, æg og bagepulver i en skål.
Fordel dejen i formene og bag i ca. 25 minutter. Lad bundene køle af.
Pisk fløden til let skum. Blend halvdelen af blåbærrene med flormelis og citronsaft.
Fold den blåbærpuré og de friske blåbær forsigtigt i flødeskummet.
Saml lagkagen ved at lægge bunde og blåbærmousse i lag. Gentag processen.
Pynt med friske blåbær og citronskalstrimler.

3. Nøddelagkage med karamelcreme:

Lagkagebunde:

200 g hasselnøddemel
100 g mandelmel
150 g sukker
4 æg
1 tsk bagepulver

Fyld:

300 ml piskefløde
150 g karamelcreme (lavet af karamelsukker og fløde)

Pynt:

Hakkede ristede hasselnødder
Karamelsovs

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd tre 20 cm springforme med bagepapir.
Bland hasselnøddemel, mandelmel, sukker og bagepulver i en skål. Tilsæt æggene og rør godt.
Fordel dejen i formene og bag i ca. 20 minutter. Lad bundene køle af.
Pisk fløden til let skum og fold karamelcremen forsigtigt i.
Saml lagkagen ved at lægge bunde og karamelcreme i lag. Gentag processen.
Pynt med hakkede ristede hasselnødder og karamelsovs.

Lagkager med flødeskum:

1. Jordbær- og vaniljelagkage:

Lagkagebunde:

250 g hvedemel
200 g sukker
4 æg
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker

Fyld:

Friske jordbær skåret i skiver
Vaniljecreme (lavet af vaniljekorn, fløde, sukker og maizena)

Pynt:

Friske jordbær
Flødeskum

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd tre 20 cm springforme med bagepapir.
Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt vaniljesukker.
Vend forsigtigt mel og bagepulver i æggemassen.
Fordel dejen i formene og bag i ca. 20 minutter. Lad bundene køle af.
Lav vaniljecremen ved at koge fløde, vaniljekorn og sukker op. Tilsæt maizena for at fortykke.
Saml lagkagen ved at lægge bunde, vaniljecreme og jordbær i lag. Gentag processen.
Pynt med friske jordbær og flødeskum.

2. Chokolade- og hindbærlagkage:

Lagkagebunde:

200 g hvedemel
50 g kakao
150 g sukker
4 æg
1 tsk bagepulver

Fyld:

Friske hindbær
Chokoladecreme (lavet af smeltet chokolade og pisket fløde)

Pynt:

Friske hindbær
Flødeskum

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd tre 20 cm springforme med bagepapir.
Bland hvedemel, kakao, sukker og bagepulver i en skål. Tilsæt æggene og rør godt.
Fordel dejen i formene og bag i ca. 20 minutter. Lad bundene køle af.
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle lidt af. Pisk fløden til let skum.
Fold den smeltede chokolade forsigtigt i flødeskummet.
Saml lagkagen ved at lægge bunde, chokoladecreme og friske hindbær i lag. Gentag processen.
Pynt med friske hindbær og flødeskum.

3. Citron- og blåbærlagkage:

Lagkagebunde:

250 g hvedemel
100 g sukker
4 æg
Saft og skal af 2 citroner
1 tsk bagepulver

Fyld:

Friske blåbær
Citroncreme (lavet af citronsaft, revet citronskal, fløde og sukker)

Pynt:

Friske blåbær
Flødeskum

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd tre 20 cm springforme med bagepapir.
Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt citronsaft og citronskal.
Vend forsigtigt mel og bagepulver i æggemassen.
Fordel dejen i formene og bag i ca. 20 minutter. Lad bundene køle af.
Lav citroncremen ved at blande citronsaft, revet citronskal, fløde og sukker. Pisk til let skum.
Saml lagkagen ved at lægge bunde, citroncreme og friske blåbær i lag. Gentag processen.
Pynt med friske blåbær og flødeskum.

Veganske lagkager

1. Chokolade-avocado lagkage:

Lagkagebunde:

250 g hvedemel
50 g kakao
200 g sukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
240 ml plantemælk (f.eks. sojamælk)
120 ml neutralt smagsneutralt olie
1 moden avocado, moset

Fyld:

2 modne avocadoer, moset
100 g vegansk chokolade, smeltet
100 g kokoscreme
50 g ahornsirup eller agavesirup

Pynt:

Hakket mørk vegansk chokolade
Friske bær

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd tre 20 cm springforme med bagepapir.
Bland hvedemel, kakao, sukker, bagepulver og natron i en skål.
Tilsæt plantemælk, olie og moset avocado. Rør godt, indtil dejen er glat.
Fordel dejen i formene og bag i ca. 25 minutter. Lad bundene køle af.
Lav fyldet ved at blande moset avocado, smeltet chokolade, kokoscreme og sødemiddel.
Saml lagkagen ved at lægge bunde og fyld i lag. Gentag processen.
Pynt med hakket chokolade og friske bær.

2. Citron-kokos lagkage:

Lagkagebunde:

250 g hvedemel
150 g kokossukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
Saft og skal af 2 citroner
240 ml kokosmælk
120 ml kokosolie, smeltet

Fyld:

400 ml kokoscreme (afkølet i køleskabet natten over)
50 g kokossukker
Saft og skal af 1 citron

Pynt:

Kokosflager
Friske bær

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd tre 20 cm springforme med bagepapir.
Bland hvedemel, kokossukker, bagepulver og natron i en skål.
Tilsæt citronsaft, citronskal, kokosmælk og smeltet kokosolie. Rør godt.
Fordel dejen i formene og bag i ca. 25 minutter. Lad bundene køle af.
Pisk kokoscremen med kokossukker, citronsaft og citronskal, indtil det er let og luftigt.
Saml lagkagen ved at lægge bunde og kokoscreme i lag. Gentag processen.
Pynt med kokosflager og friske bær.

3. Hindbær-og mandellagkage:

Lagkagebunde:

250 g mandelmel
100 g kokossukker
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
240 ml mandelmælk
120 ml mandelolie

Fyld:

200 g friske hindbær
400 ml kokoscreme (afkølet i køleskabet natten over)
50 g kokossukker
1 tsk vaniljepulver

Pynt:

Friske hindbær
Hakkede mandler

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd tre 20 cm springforme med bagepapir.
Bland mandelmel, kokossukker, bagepulver og natron i en skål.
Tilsæt mandelmælk og mandelolie. Rør godt.
Fordel dejen i formene og bag i ca. 25 minutter. Lad bundene køle af.
Pisk kokoscremen med kokossukker og vaniljepulver, indtil det er let og luftigt.
Saml lagkagen ved at lægge bunde, kokoscreme og friske hindbær i lag. Gentag processen.
Pynt med friske hindbær og hakkede mandler.

Laktosefri lagkager:

1. Vanilje- og jordbærlagkage:

Lagkagebunde:

250 g hvedemel
200 g sukker
4 æg
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker

Fyld:

Laktosefri vaniljecreme (lavet med laktosefri fløde og vaniljekorn)
Friske jordbær skåret i skiver

Pynt:

Friske jordbær
Laktosefri flødeskum

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd tre 20 cm springforme med bagepapir.
Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt vaniljesukker.
Vend forsigtigt mel og bagepulver i æggemassen.
Fordel dejen i formene og bag i ca. 20 minutter. Lad bundene køle af.
Lav vaniljecremen ved at koge laktosefri fløde op med vaniljekorn. Lad det køle af.
Saml lagkagen ved at lægge bunde, vaniljecreme og jordbær i lag. Gentag processen.
Pynt med friske jordbær og laktosefri flødeskum.

2. Chokolade- og hindbærlagkage:

Lagkagebunde:

200 g hvedemel
50 g kakao
150 g sukker
4 æg
1 tsk bagepulver

Fyld:

Friske hindbær
Laktosefri chokoladecreme (lavet med laktosefri fløde og mørk chokolade)

Pynt:

Friske hindbær
Laktosefri flødeskum

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd tre 20 cm springforme med bagepapir.
Bland hvedemel, kakao, sukker og bagepulver i en skål. Tilsæt æggene og rør godt.
Fordel dejen i formene og bag i ca. 20 minutter. Lad bundene køle af.
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle lidt af. Pisk laktosefri fløde til let skum.
Fold den smeltede chokolade forsigtigt i flødeskummet.
Saml lagkagen ved at lægge bunde, chokoladecreme og friske hindbær i lag. Gentag processen.
Pynt med friske hindbær og laktosefri flødeskum.

3. Citron- og blåbærlagkage:

Lagkagebunde:

250 g hvedemel
100 g sukker
4 æg
Saft og skal af 2 citroner
1 tsk bagepulver

Fyld:

Friske blåbær
Laktosefri citroncreme (lavet med laktosefri fløde, citronsaft og revet citronskal)

Pynt:

Friske blåbær
Laktosefri flødeskum

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180°C. Beklæd tre 20 cm springforme med bagepapir.
Pisk æg og sukker luftigt. Tilsæt citronsaft og citronskal.
Vend forsigtigt mel og bagepulver i æggemassen.
Fordel dejen i formene og bag i ca. 20 minutter. Lad bundene køle af.
Lav citroncremen ved at blande laktosefri fløde med citronsaft og revet citronskal. Pisk indtil det er let og luftigt.
Saml lagkagen ved at lægge bunde, citroncreme og friske blåbær i lag. Gentag processen.
Pynt med friske blåbær og laktosefri flødeskum.

Skriv et svar