Forrygende foredrag

Rune Green

Kl. er ca. 16:30 her onsdag eftermiddag. Jeg er træt efter en lang og travl dag. Faktisk glæder jeg mig til at kunne gå hjem om en halv times tid. En mail dumper ind i indbakken. Det er fra vores HR‐afdeling. ”Emne: Foredrag om trivsel.”

Åh nej, ikke igen, tænker jeg. Kan hun ikke lige stoppe hende der HR‐manageren. Hun forsøger at gøre meget for os, for at vi skal føle os godt tilpas her på arbejdet, men det er altså lidt for meget med de her foredrag om effektivitet, omgang med kollegaer og trivsel. Hun har såmænd også sat et yogahold op for alle dem, der vil det.

Jeg åbner mailen. Sted, dato og tid. Navne på foredragsholderne og det er så det. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at det er ikke en mail, der motiverer mig til at gå til foredraget i næste uge. Kunne hun ikke have fortalt bare lidt om, hvad foredraget om trivsel handler om. Trivsel på arbejdspladsen i dit forhold til din kæreste eller hvad? Eller, kunne hun ikke have skrevet bare få ord om, hvem foredragsholderen er.

Hvem er det?

Er det en hjerneforsker, en life coach, eller hvad? Det ville være rart at vide lidt mere. Ikke at hun skal sende mig hele oplægget i forvejen, men bare lidt mere end sted, dato og tid for, hvornår det holdes. Foredragene, hun arrangerer for os, er velmente, men de foregår altid det samme sted: i vores kursuslokale.

Jeg spørger min kollega ved siden af mig, om hun har set mailen. Det har hun. Hvad tænker du om det? Spørger jeg videre. Hun fortæller mig, at hun ikke tænker noget som helst. Har travlt og har i øvrigt en aftale den aften. Hun skal på date.

Hmm, tænker jeg. Bare det var mig, der skulle på date. Det skal jeg nu ikke.

Det slår lige pludselig ned i mig, at det kan være, der ikke er flere informationer. vi kan få om foredraget, fordi hende HR-manageren endnu ikke har fået et oplæg fra foredragsholderen. Måske handler det om ældre menneskers trivsel, eller trivsel i ægteskabet og sexlivet?

Foredrag om arbejdsglæde

Jeg ringer til HR-manageren. Spørger, om hun kan fortælle mig lidt mere om, hvad det her foredrag om trivsel handler om. Faktisk er det mere et foredrag om arbejdsglæde!
Hun fortæller mig, at det handler generelt om trivsel, at det vil komme ind på mange aspekter omkring trivsel i vores hverdagsliv. Om vigtigheden af at trives på arbejdspladsen i hjemmet og den slags.
Det svar blev jeg ærlig talt ikke meget klogere af. Jeg spørger, om hun kan fortælle mig noget om foredragsholderne. Jeg har besluttet, at hvis hendes svar går i retning af, at det er life coaches, så gider jeg ikke melde mig til. Ikke at der er noget dårligt ved life coaches, men jeg har efterhånden hørt mange tale, og synes ikke, at jeg får noget med hjem, jeg rigtigt kan bruge til noget.
Hun fortæller mig, at foredragsholderne er en sociolog og en historiker. Det lyder lidt tørt. Men alligevel, det kunne måske være spændende at høre noget om, hvordan begrebet trivsel er blevet opfattet i gamle dage, og hvordan det opfattes nu.

Rune Green

Jeg melder mig til foredraget. Og lad mig hviske dig i øret, at hvis du er til foredrag om humor, vil du elske ham her: https://runegreen.dk/

Skriv et svar