At skifte til en EV er den miljømæssigt positive ændring, du kan foretage i dag

Det bæredygtige nu: At skifte til et elektrisk køretøj (EV) er den miljømæssigt positive ændring, du kan foretage i dag, skriver Poppy Welch, leder af Go Ultra Low.

Efterhånden som Det Forenede Kongerige kommer ud af lockdown, har vi alle haft tid til at reflektere over vores livsstilsvalg.

Fra lokale indkøb til at være mere opmærksom på husholdningsaffald eller begrænse husholdningernes energiforbrug er der ingen tvivl om, at mange af os i hele landet har indført adfærd i vores rutiner, som har haft en miljømæssig fordel.

I takt med at regeringen, virksomheder og folk i hele landet søger at bygge videre på dette fundament og sætte bæredygtighed i centrum for Det Forenede Kongeriges genopretning efter pandemien, er der ingen tvivl om, at transport har været et fremtrædende tema i denne diskussion.

Det er ikke overraskende – i betragtning af de slående scener med tomme lufthavne og motorveje i de seneste måneder. Ifølge data fra Cabinet Office faldt vejtrafikken i de første uger af lockdown med ca. 73 % til det niveau, der sidst var set i 1955. Byer og bymiljøer har især mærket en fordel, idet de har registreret mærkbare forbedringer i luftkvaliteten.

Mens regeringen rådfører sig om at fremskynde afslutningen på salget af nye benzin- og dieselbiler til 2035 eller tidligere, har spærringen kun tjent til at tilskynde til at fremskynde til en mere bæredygtig fremtid.

Men det er ikke en ændring, som man behøver at vente femten år på at overveje. Uanset om du er en familie med kun én bil eller en virksomhed med en flåde på tusindvis af biler, giver elbiler mulighed for at skabe miljømæssige fordele for vores samfund i dag samt en lang række andre fordele.

 

Grønnere transport

Da fuldt elektriske køretøjer og plug-in-hybridbiler, når de kører i elektrisk tilstand, alle har nul udstødningsemissioner, gør det dem grønnere, renere og bedre for miljøet end benzin- eller dieselbiler – hvilket bidrager til at give en betydelig forbedring af luftkvaliteten i byerne.

Desuden kommer mere og mere af Storbritanniens elektricitet fra vedvarende energikilder – i forbindelse med lockdown kørte Storbritannien uden kul i den længste periode, der er registreret, nemlig 67 dage – hvilket gør elbiler endnu mere miljøvenlige.

For at støtte overgangen til vedvarende energi kan bilisterne oplade deres elbiler hjemme ved hjælp af en time of use-takst. Intelligent opladning kan bidrage til at reducere elbilernes indvirkning på elsystemet og samtidig skabe fordele for forbrugerne og maksimere brugen af ren, vedvarende elektricitet.

 

Om pengene

 

Men miljøhensyn er ikke den eneste faktor, når det drejer sig om valg af køretøj, og økonomi er naturligvis også en vigtig faktor at tage hensyn til. Heldigvis er der mange besparelser, som du kan opnå i løbet af EV-ejerskabets levetid, lige fra det første køb til vedligeholdelse.

Fuldt elektriske køretøjer kan koste så lidt som 1 pence pr. kilometer at køre, sammenlignet med 8-17 pence pr. kilometer for benzin- og dieselbiler. Det betyder, at du kan køre 200 miles for kun 2 £ i en fuldt elektrisk bil. Køb ladestandere her.

Elbiler har lavere vedligeholdelses- og serviceudgifter, hvilket også giver store daglige besparelser. Med færre bevægelige dele i køretøjet er der mindre slitage, mindre stress på motoren og færre dele, der kan blive beskadiget – hvilket betyder færre ture til værkstedet.

Og du behøver ikke at vente, til du er på farten, for at begynde at spare. Regeringens Plug-in Car Grant giver op til 3.000 £ rabat på prisen for en elbil uden emissioner, og der er op til 8.000 £ rabat på prisen for en ny elektrisk varevogn ved hjælp af Plug-in Van Grant. Hvis du ikke ønsker at købe helt nyt, er elbiler også et voksende brugtmarked, hvilket gør elbiler til en endnu mere overkommelig løsning.

 

Alt om valgmuligheder

Hvis økonomien lyder tiltalende, men manglen på modeller at vælge imellem giver anledning til tøven, så tænk dig om!

Elbiler kræver ikke, at man går på kompromis med ydeevne eller valgmuligheder, og der er muligheder, der passer til en lang række forskellige kørselsbehov og livsstiler, fra SUV’er og sportsvogne til familiebiler med hatchback. Folk kan blive overrasket over at høre, at der i øjeblikket er mere end 100 fuldt elektriske og plug-in hybridbiler og varevogne til rådighed i Storbritannien, og mange flere er på vej til at blive frigivet.

Uanset stilen er rækkevidden forståeligt nok en faktor, som hverken virksomheder eller bilister ønsker at gå på kompromis med.

Men med mange af de nyeste elbiler, der kan køre over 200 miles på en enkelt opladning, kan du være sikker på, at din elbil vil bringe dig derhen, hvor du skal hen. Selv om pendling måske føles som et minde for mange mennesker i øjeblikket, er det værd at huske på, at den gennemsnitlige pendling er på omkring 15 miles – hvilket let kan tilbagelægges af en fuldt elektrisk eller plug-in hybridbil.

 

I spidsen

 

Uanset om du er på vej til kontoret eller på vej ud på en lang rejse, har det aldrig været nemmere at oplade din elbil derhjemme eller på farten.

Næsten alle servicestationer på motorvejene i Storbritannien har nu et hurtigopladningspunkt, så du kan oplade op til 80 % af batteriet på under en time. Disse bidrager til mere end 33 900 offentlige opladningspunkter på over 12 200 steder i hele Storbritannien.

For størstedelen af de førere af elbiler, som har fordel af at kunne oplade derhjemme, tilbyder regeringens Electric Vehicles Homecharge Scheme Grant op til 350 £ til installation af et særligt opladningspunkt i hjemmet. Sideløbende hermed kan de lokale myndigheder via On-Street Residential Charging Scheme bidrage til omkostningerne ved at installere opladningsløsninger på gaden for bilister uden indkørsel eller parkering uden for gaden for at sikre, at der er faciliteter til alle elbilister.

 

En fremtid med en netto-nul-fremtid

Disse fordele kombineret med de miljømæssige fordele for både lokalsamfundene og Det Forenede Kongeriges netto-nul-ambitioner betyder, at elbiler hurtigt bliver normen for bilister, der ønsker en økonomisk og miljøvenlig bil, som stadig har en høj ydeevne.

Når vi tænker tilbage på Covid-19, har det ligesom for mange andre brancher været en udfordrende periode for bilindustrien, men nu hvor forhandlerne er åbne igen, er vi overbeviste om, at EV-markedet vil gå fra styrke til styrke. Elektromobilitet er en robust trend, som kun får større og større indflydelse, og folk vil fortsat vælge elbiler som led i en mere bæredygtig livsstil.

Hvis du vil spille en rolle i en mere bæredygtig fremtid, kan du tage skiftet til elbiler allerede i dag.

Skriv et svar