Hurtig udbetaling

Lån hurtig udbetaling

Lån med hurtig udbetaling som quicklån, kviklån, sms lån, mikrolån, online lån eller forbrugslån. Kært barn har mange navne, og det har de lån, som du kan tage online, også. Men hvad er forskellen mellem de forskellige lån, og hvad indebærer det for dig, når du vælger det ene eller det andet rentefrie lån?

Som du sikkert allerede har læst mange steder på nettet, er alle online lån, det man kalder forbrugslån. Det vil sige, lån til forbrug, hvor du ikke behøver at stille en sikkerhed i form af anden værdi. Blandt disse online forbrugslån kan man overordnet set skelne mellem to slags lån: Små lån og store lån.

Store og små lån

Små lån online kaldes også for mikrolån eller i nogle tilfælde SMS lån. Det er, som navnet afslører, mindre lån på typisk op til 5-6.000 kr. Sommetider kan disse mikrolån ansøges via sms, og kaldes derfor SMS lån.

Store lån kan også optages online, i nogle tilfælde helt op til næsten en halv million, men disse er ikke som små lån gratis den første periode. Det er ganske enkelt for risikabelt for låneudbyderen at vente for længe med første afbetaling, når det drejer sig om større lånebeløb.

Alle online lån er lån med hurtig udbetaling (også i weekenden), og du kan i mange tilfælde få første lån gratis – altså et rentefrit lån. De mange navne er med andre ord ofte blot navne for den samme type online lån, og vilkårene er ofte de samme. Vælg efter et lån, der passer til dine behov og tænk ikke så meget over, hvad det kaldes blandt låneudbydere.

Små lån på minuttet

”Lån på 1 minut” og ”godkendelse inden for 10 sekunder”… det er nogle af de forskellige ting, der står omkring online lån og den hurtige ekspedition. Men kan det virkelig passe? Kan det passe, at du kan få et lån uden renter og gebyrer med så hurtig godkendelse? Ja, det kan det!

Online er lån er lån med hurtig udbetaling – ofte har du pengene i hånden samme dag eller inden for 24 timer. Hvis det skal kunne lade sig gøre, så skal godkendelsesproceduren gå stærkt. Takket være NemID er det muligt for online låneudbydere at kreditvurdere dig hurtigere og hurtigere.

Med dit unikke NemID verificerer du, hvem du er, så det behøver låneudbyderen ikke bruge tid på. Med NemID kan du ’underskrive’ digitalt, og med online ansøgning kan al dialog foregå i realtid via mail eller chatfunktion. Det vil sige, låneudbyderen kan have én medarbejder til at ekspedere flere ansøgere samtidig. Medarbejderen behøver ganske enkelt ikke bruge tid på at tale (face-to-face eller i telefon) med hver enkelt ansøger inden godkendelse.

Jo mindre lån du ansøger om, jo hurtigere kan godkendelsen foregå. Få for eksempel et sms lån gratis de første 30 dage, hvis du er ny kunde. Det foregår enten via SMS eller online på låneudbyderens hjemmeside, og du har pengene i hånden samme dag.

De små lån, som kaldes for mikrolån eller andre gange sms lån er ikke dyre for låneudbyderen at tilbyde uden rente i den første periode, og kan måske være den hjælpende hånd, du har brug for lige her og nu. Du behøver ikke vente længe på et online lån, det er hele ideen med kviklån.

Små lån trods RKI

Heller ikke små lån online er mulige, hvis du står registreret i RKI. En registrering i RKI betyder som regel, at du tidligere har haft problemer med at betale tilbage på lån eller afbetalingsaftaler – har man haft de problemer, vil en online låneudbyder ikke løbe risikoen, at det sker igen. Så selv om du kun ønsker at låne små beløb, kan du ikke blive godkendt til et lån, uanset hvor du ansøger online.

Når du ansøger om at låne penge uden sikkerhed, er det vigtigere end i noget andet tilfælde, at du ikke har en historie som dårlig betaler. Et online lån er et lån uden sikkerhed, det betyder, du behøver ikke have andet af værdi for at kunne optage et lån online.

Du behøver med andre ord ikke stille en sikkerhed for, at du har andet værdifuldt, som låneudbyderen kan få, hvis du skulle havne i en økonomisk krise uden mulighed for at betale det lånte tilbage. Vælger du at låne penge rentefrit, selv små lån på minuttet, er vilkårene de samme: Du skal kreditvurderes og (næsten) kun en registrering i RKI kan være en stopklods for, at du kan få et lån. Gratis sms lån – de såkaldte mikrolån, som man i nogle tilfælde kan ansøge om på sms – er heller ingen undtagelse.

Størrelsen på lånet er altså ikke afgørende for den kreditvurdering, der ved online lån ofte kan klares på helt ned under 1 minut. Det er korrekt, at du og din økonomi ved kviklån og andre online lån ikke bliver gransket i detaljer, fordi de alle er det, man kalder forbrugslån – det vil sige lån uden sikkerhed – men RKI bliver altid tjekket.

Reference: Hurtige-lån.dk: kviklån

Skriv et svar