Pas på dit tag – sådan

Tegltag der har fået en tagrensning

Som husejer har man mange forpligtelser; mange ting som skal holdes ved lige, holdes nede og holdes pæne.

Mange af tingene husker vi, fordi vi går forbi dem og på anden vis ser dem tæt på hver dag, men særligt de ting, som man ikke nødvendigvis bliver mindet om automatisk, skal også plejes – eksempelvis taget.

Vi har samlet en række gode metoder og fremgangsmåder, så det bliver lidt nemmere at passe på dit tag fremover. Start her og god arbejdslyst.

Få professionel hjælp

Har du i forvejen mange ting, som fylder i hovedet og kalenderen, kan du med fordel overveje at betale dig fra førstehjælpen til dit tag. Der er rigtig mange professionelle firmaer landet over, som tilbyder forskellige former for tagrens.

De ved selvsagt, hvad de laver, de er vant til at balancere på skæve tagrygge, og de ved ikke mindst, hvordan dit tag skal behandles. Gør brug af det og få et garanteret smukt resultat, uden at du skal løfte en finger.

Gør det selv

Er du en gør det selv-type, som elsker at spare penge rundt omkring i budgettet, så kan du sagtens rense dit tag selv. Du kan købe renseblandinger i de fleste byggemarkeder, hvor du også kan få kyndig vejledning om, hvilken type rens der er velegnet til dit tag.

Inden du køber tagrensen, er det en god idé at have styr på, hvor stort dit tag er, så du ved, hvor meget rens du skal købe. Derudover skal du vide, hvilken type tegl du har på dit tag. Der er forskellige typer af rens, som er velegnet til forskellige typer tegl, og du kan lige så godt få det bedst mulige produkt med første gang.

Gode råd med på vejen

Er du en garvet tagrenser, kan du blot skippe resten af artiklen og komme i gang med arbejdet. Kan du derimod godt bruge et par råd at læne dig op af, kan du med fordel læse videre her.

Søg inspiration på nettet

Internettet bugner med inspiration til alle mulige gør det selv-projekter, og det er altså også muligt at finde inspiration om tagrensning. Søg efter videoer på YouTube og se med egne øjne, hvordan det skal gøres.

Lej det rigtige udstyr

For det bedst mulige resultat bør du gøre lidt for at efterligne de professionelles praksisser, og det kan eksempelvis være at leje dig til det helt rigtige udstyr. En højtryksrenser med roterende børster er den mest effektive måde at fjerne alger og snavs på, og det er altså et rigtig godt sted at starte.

Selve processen

Når du har fjernet algerne – om det er med en højtryksrenser eller en god gammeldags børste – skal du sørge for at forebygge mod nye angreb, og det gør du med en algefjerner eller en rensevæske. En måde at gøre det på kan være med en forstøver, så du får væsken fordelt jævnt og ligeligt rundt på taget.

Pas på dig selv

Er du ikke vant til at manøvrere rundt på et tag, formoder vi, at du dermed også er et godt stykke ude over din vanlige arbejdsstilling og -metode, når du renser dit tag selv. Derfor skal det afsluttende råd handle om sikkerhed. Tag dine forholdsregler og vær fokuseret på, hvad du laver.

Tager din nabo pludseligt optræk til en længere samtale, anbefaler vi på det varmeste, at du kravler ned og først fortsætter med tagbehandlingen, når I har snakket færdigt. Derudover er det en god idé at klare tagrensningen en dag, hvor du ikke er alene hjemme, og hvor hjælpen er nær, hvis du kommer i problemer. Så længe du ikke arbejder med hovedet under armen, er du godt stillet.

Skriv et svar