Jyder er gode til service

Da min far sidste år døde efter et langt og godt liv – han blev 91 år – stod vi tre søskende med noget af en opgave, for far havde valgt at blive boende på den tidligere landejendom, han selv drev, indtil han var langt oppe i 70’erne. Opgaven var at få solgt ejendommen, hvilket vi ikke regnede med ville blive let.

Sagen er, at ejendommen efterhånden var blevet omkranset af byens industrikvarter, så det var selvfølgelig ikke den mest attraktive beliggenhed for en ejendom med et i øvrigt dejligt stuehus. Men ved en ren tilfældighed lykkedes det faktisk at få solgt ejendommen ret hurtigt.

Først et flyttefirma

Der skete nemlig det, at vi bestilte et billigt flyttefirma til at komme og tømme huset for det meste af fars bohave, som ingen af vi tre arvinger havde nogen interesse i. Før selve tømningen af huset kom indehaveren af flyttefirmaet på besøg for at kunne give et tilbud på den flytning af fars bohave, som vi havde bestilt.

Det var min opgave at ordne det praktiske omkring tømningen af ejendommens stuehus, så jeg mødtes med flyttefirmaets indehaver derude en dag. Vi fik hurtigt aftalt en pris for det arbejde, vi skulle have udført, men så spurgte manden mig, hvad der i øvrigt skulle ske med ejendommen.

Jeg fortalte ham, at vi ville sætte den til salg, og det blev han straks noget interesseret i. Det viste sig, at det var den store bygning, der for mange år siden fungerede som lade, var interessant for flyttefirmaets indehaver.

Opbevaringsrum

Han fortalte, at han faktisk var på udkig efter et passende sted, hvor han kunne indrette et center for opbevaring i Aalborg, og beliggenheden her var i hvert fald ideel til formålet, sagde han.

Så vi benyttede lejligheden til at tage den tidligere lade nærmere i øjesyn, og flyttefirmaets indehaver var i hvert fald tilfreds med bygningens størrelse og stand i øvrigt. Faktisk, fortalte han, havde den stort set de samme mål, som en lagerhal, hans firma ejer i Randers. Og i den hal havde han et par år tidligere indrettet til et center for opmagasinering i Randers, og nu havde han reelle planer om at etablere et tilsvarende center i Aalborg.

Det passede også fint, at stuehuset på ejendommen er i så god stand, for det var hans plan, at han skulle have ansat en bestyrer til det nye center, og det ville være en rigtig god ting, at bestyreren kunne bo på stedet.

Opmagasinering i Aarhus

Det er nemlig tilfældet med et tilsvarende anlæg til opbevaring i Aarhus, som min bror driver, fortalte manden. Hans erfaringer har vist, at det er en stor fordel, at lederen af anlægget bor på stedet, for de kunder, der har deres ting opmagasineret i anlægget, skal have adgang til det stort set hele døgnet.

Det hele endte med, at indehaveren af flyttefirmaet tilkendegav, at han var interesseret i at købe ejendommen, hvis vi ellers kunne blive enige om prisen. Vi fik en ejendomsmægler til at vurdere ejendommen og i øvrigt stå for handelen. Vi arvinger fik faktisk en bedre pris for ejendommen, end vi på forhånd havde regnet med.

Skriv et svar