Ved du, hvor du skal sætte dit kryds til folketingsvalget?

I Danmark er det politiske system skruet sådan sammen, at du som vælger skal stemme hvert fjerde år til folketingsvalget. Det er bestemt ikke ligegyldigt, hvem der sidder i Folketinget. Sammen med regeringen udgør Folketinget den såkaldte lovgivende magt. Det er altså dem, der har magten til at lovgive i Danmark. Derfor er det også Folketinget, der har evnen til at skabe landets nutid og fremtid. Hvis du også gerne vil have indvirkning herpå, skal du sætte et kryds ved en politiker, der repræsenterer dine holdninger og værdier.

Hvis du er i tvivl om hvilken folketingskandidat, du skal stemme på  kan du læse videre. Her kan du blive klogere på, hvad du skal se efter.

Bliv først klogere på dig selv

Nogle mennesker påstår, at de ikke interesserer sig for politik. Men det er sjældent sandheden. Hvis du for eksempel har en holdning til indvandring, skattetryk eller klimahensyn, har du også en politisk holdning. Derfor er det også vigtigt, at du stemmer, hvis du ønsker, at der også skal tages hensyn til din holdning.

Netop derfor er det også en god idé at blive klogere på dig selv først. Hvad mener du selv, at landet har brug for? Et folketingsvalg handler nemlig ikke om, hvad der gavner dig på et personligt plan. Det handler derimod om, hvad landet har brug for, hvis det skal trives og udvikles.

Vær kritisk over for politikerne

Når du er blevet afklaret med dine egne holdninger, skal du finde den politiker, der har nogenlunde samme holdninger. Her kan du starte med at læse mere om politikerne på deres partis hjemmeside. Det vil give dig en idé om, hvad de står for.

Du bør dog ikke kun forholde dig til politikernes egne ord. I stedet bør du også opsøge andre kilder, der går mere kritisk til værk.

For eksempel er det vigtigt, at du finder ud af, hvordan politikeren vil føre sine valgløfter ud i livet. Hvis der ikke er en realistisk plan for dette, har valgløfterne ikke nogen reel værdi.

Skriv et svar