Flersproget fysioterapi

Massageterapi i København

Det er ikke så længe siden, at du faldt og slog ryggen. Godt og grundigt. Du gled på det våde gulv ude på badeværelset. Slog ryggen ind imod den der murede bruseniche. Du kom på skadestuen og der blev naturligvis lavet røgten fotografier. Der var en lille fraktur på en af ryghvirvlerne – men heldigvis ikke mere end det. Du fik ikke gips eller forbindinger på. Du blev heller ikke nødt til at blive liggende på hospitalet i ugevis. Du blev sendt hjem med en besked om, at du skal hvile dig i nogle dage og ellers opføre dig, som du plejer. Du må dog ikke løfte tunge ting (mere end 2 kg) i meget lang tid. Så det der med tunge indkøbsnet og flytte rundt på møbler er udelukket. Efter 6 uger skal du så til et tjek, og du skal starte genoptræning hos en fysioterapeut i Valby.

Til fysioterapeut

Du var glad for ikke at skulle på hospitalet. Du var da også glad for at få et vide, at du skal være tålmodig i 6 uger. Når du ved, hvor længe det vil vare, så er det jo lidt nemmere at leve med det. Vidste du ikke, at det ville vare i 6 uger, så ville du sikkert være fuldkommen hysterisk og urimelig at være sammen med. Netop fordi du ikke ville kunne se en ende på det. Nu er der så gået de her 6 uger. Det har været svært at komme igennem dem. Det indrømmer du. Men nu skal du så i fysioterapi i Valby.

Det undrer dig lidt, at det skal være i Valby. Men din læge var ret absolut, da I talte om det. Du havde spurgt ham, om det ikke kunne være en fysioterapeut i København – lidt tættere på, hvor du bor, der skal behandle dig. Det ville han slet ikke høre tale om. Det skal være den bestemte fysioterapeut i Valby, fordi han er den dygtigste til at behandle patienter, der har oplevet det samme som dig. Og det er da ikke så svært at komme fra Nørrebro til Valby. Der findes toge og busser, der kører til tiden – og de kører regelmæssigt. Så der er ikke engang brug for, at du skal køre i bil.

Professionel massage til udlændinge

Du accepterer derfor at måtte rejse regelmæssigt mellem Nørrebro og Valby. Og ja, du ved godt, at det ikke er en særlig lang rejse. Stedet er i øvrigt meget populært blandt udenlandske borgere i København, der jo også har brug for professionel massage: https://copenhagen-massage.com/

Dit første møde med fysioterapeuten i Valby er lidt kaotisk. Du bliver mødt af en sød pige, der lige tjekker dit navn og din aftale med terapeuten. Det er helt ok. Du bliver dog nødt til at vente lidt. Der er lige kommet en akut patient ind, som skal have lidt vejledning. Noget med en tennisalbue. Aha. Du venter på, at fysioterapeuten bliver færdig med patienten med tennisalbuen. Så bliver det din tur.

Det viser sig, at fysioterapeuten er en meget venlig og humoristisk mand, der kan få selv det mest sure menneske til at smile. Han fik i hvert tilfælde dig til at smile. Og I fik lagt et godt program for din genoptræning.

Skriv et svar