Aalborgs bedste genoptræning

Min fætter er noget af en klovn, synes jeg. Kærligt ment, men jeg synes, han har kvajet sig rigtigt godt.
Han har i længere tid klaget over, at han har ondt i skulderen.
Nu er han sådan en rigtig gør-det-selv type, så han elsker selv at beskære de gamle frugttræer i haven, sætte hegn op, reparere ting og sager. Han er bomstærk og holder sig i god form med alt det have og reparationsarbejde, han laver derhjemme og for sine venner.
Han er ikke en helt ung mand, så han skal passe lidt på med de tungeste opgaver. Men nej, han tror, han kan klare alt.

Forvredet skulder?

Forleden havde han så været henne hos en kammerat for at hjælpe ham med at sætte en kæmpe jernlåge op i indkørslen til huset. Sådan én, du ved, der har elektronisk åbne- og lukkefunktion, så man ikke skal ud af bilen for at lukke den op. Og hvad skete der? De skulle løfte en af lågens døre op på hægterne. Og der røg min fætters skulder så. Han knækkede sammen i smerte og kunne ikke løfte armen helt op igen.

Forstrakt sene

Det var en forstrakt sene, som han har gået og døjet med i lang tid. Hans læge havde rådet ham til at få en operation, så han kunne fortsætte alle sine projekter med haven. Det havde min fætter nægtet.
Men nu var senen i skulderen blevet revet over.
Hans læge fortalte ham, at nu er en operation uundgåelig. Han må se frem til et rimeligt langt forløb, hvor han ikke kan bruge skulderen. De første måneder skal han holde skulderen helt i ro, derefter kunne han begynde på genoptræning efter operationen. Det ville også tage tid. Han må regne med, at skulderen tidligst vil være fuld funktionel igen efter ca. 6 måneder. Men han fik også en advarsel om, at det kan tage længere tid.

Genoptræning efter operationen

Lægen forklarede ham mange generelle ting om genoptræning efter operation. Hvordan det foregår, hvor længe det vil vare og sådan noget.
Min fætter blev mere og mere sur. Ville ikke høre på lægen. Men han kunne godt forstå, at det er nødvendigt med operationen. Han kan bare ikke holde tanken om, at han ikke kan bevæge sig ud.

Naturligvis vil han kunne bevæge sig, han skal bare holde skulderen i ro efter operationen, indtil genoptræningen kan starte. Og så skal han vænne sig til, at i temmelig lang tid ikke kan skrive eller løfte en gaffel med skulderens hånd. Han vil også få brug for, at hans kone hjælper ham med påklædning og den slags.
Da min fætter fik det at vide, blev han endnu mere sur.
Jeg tror, at han faktisk blev rigtig gal i hovedet på sig selv. Han hader at være afhængig af andre mennesker. (Han har ikke noget imod, at andre er afhængige af ham…)
Nu skal han så være meget afhængig af sin viv i lang tid. Ikke at de ikke holder af hinanden, men det vist et lille nederlag for ham. Du ved det her ’jeg-kan-alt-image’, han har tillagt sig, vil blive skadet.

Du kan lære meget mere om dette og andre emner her: https://vejgaardfys.dk/

0 tanker om “Aalborgs bedste genoptræning”

  1. Pingback: meritking

  2. Pingback: grandpashabet

  3. Pingback: madridbet

  4. Pingback: meritking

  5. Pingback: meritking giriş

Skriv et svar