Ejendom og testamente

Nu er jeg nået op i den alder, hvor jeg begynder at tænke mig om. Jeg er sikkert kommet meget sent i gang. Men hellere sent end aldrig. Er det ikke det, man siger?

Mine tanker går i retning af, at jeg ikke har sørget for at få min formue og mine ejendomme sikret. Forstået på den måde, at når jeg engang går bort, så skal hele min formue bestemt ikke tilfalde staten. De har fået rimeligt (urimeligt) meget i skat allerede.

Fremtidsfuldmagt

Jeg har derfor tænkt mig at oprette et testamente. Jeg har nogle nevøer og niecer, som jeg gerne vil give nogle ting. Og jeg er faktisk lidt sur på mine søskende, fordi jeg synes, at de har svigtet mig. Derfor vil jeg sørge for at oprette en fremtidsfuldmagt til min ældste niece. Hun er den, jeg har bedst kontakt med. Jeg stoler på, at hun vil tage vare på mine interesser og sørge for, at mit testamente bliver respekteret. Jeg ved også, at hun har intellektet til at holde mine søskende i skak. De vil helt sikkert kræve deres del af min formue.

Talte med en god rådgiver

Inden jeg kom frem til den beslutning, havde jeg henvendt mig til en boligrådgiver. Jeg har nemlig tænkt mig, at det meste af mine faste ejendomme skal gå til min store niece. Jeg ville gerne lige høre, hvad det er, som gælder mht. skøderne på ejendommene. Det var jo en stor udgift i sin tid, kan jeg huske. Jeg ved ikke, om det hedder skøde pris, eller noget andet. Men det er muligvis bedst, hvis jeg kan tale nogenlunde realistisk med min niece om det. Inden jeg fortsætter med testamentet. Jeg vil gerne have, at hun er orienteret på forhånd. Det kan jo også godt tænkes, at hun måske vil sælge nogle af ejendommene. Så skal hun da gøre det. Men først når hun har været i skifteretten og skøderne, er blevet ændret. Derefter kan hun gøre, hvad hun vil.

Køberrådgivning ved bolighandel

Jeg vil dog råde hende til at finde sig en god advokat, der ved noget om boligkøb og -salg. Måske er det bare en rådgiver, hun vil få brug for. Det skal jeg ikke lige kunne sige, men jeg tror, at der findes en ny profession inden for det, de kalder for køberrådgivning. Det skulle efter sigende være sådan en slags specialiseret advokat, der har specialiseret sig i alt, hvad der har med køb og salg af fast ejendom. Det kan hun sagtens selv finde ud af.

Inden det bliver for sent, så skal jeg have lavet fremtidsfuldmagten til hende. Jeg har gået og skudt det ud foran mig i månedsvis nu. Det er egentlig ikke rart at skulle gøre det. Jeg ville jo helst selv kunne varetage mine interesser, men jeg ved jo, at min sygdom kan føre til, at det går den forkerte vej for mig, ret pludseligt og hurtigt. Derfor skal jeg have tingene på plads, inden det sker. Og hvis hun ikke får brug for den, ja, så vil jeg være tilfreds. Det gælder om at have alt det jura på plads!

Skriv et svar