Kunstige juletræer – en guide

Når julen nærmer sig, begynder mange af os at tænke på, hvilket juletræ vi skal have i år. Skal det være et levende træ, eller skal det være et kunstigt træ? Hvis du er i tvivl, så læs med her. Vi vil komme med fordele og ulemper ved begge typer træer.

 

Levende juletræer

For det første skal vi se på levende juletræer. De fleste af os har haft et levende træ før, og de er ofte en del af vores barndoms minder. Men hvad er egentlig fordelene ved at have et levende træ?

 

For det første er der den æstetiske del. Et levende træ har en helt anden duft og stemning end et kunstigt træ. Den friske lugt af nordmannsgran kan virkelig sætte julestemningen i gang. Derudover er der også den miljømæssige fordel. Et levende træ vil altid være mere miljøvenligt end et kunstigt træ, da det vil blive genbrugt igen og igen.

 

Det er dog ikke alt rosenrødt med levende juletræer. For det første kan de være meget besværlige at transportere hjem fra planteskolen. Det kræver ofte flere personer at bakke et stort træ ind i bilen, og så skal man jo have det hjem igen uden at beskadige det på vejen. Og for det andet kan de vise sig at være ret dyrt i løbet af deres levetid – især hvis du har et stort træ. Selvom du måske kun betaler 100-200 kroner for selve planten, så skal du huske på, at du også skal have fat i jord, gødning og potter til at stille dit nye træ i. Og så skal du huske at give det regelmæssigt vand – ellers risikerer du, at dit dyrebare juletræ tager fejl af vejen hjem fra planteskolen og bliver til en grim grankogle på fortovet!

 

Kunstige juletræer

Der er mange mennesker, der foretrkker at have Kunstige juletræer – og der er flere gode grunde til det! For det frste slipper man for besvrligheden med at transportere et stort (og tunge!) levende tr ind i bilen og hjem igen uden beskadige det – man behver blot pakke sit kunstige tr ud af sin opbevaringskasse eller -pose! Og for det andet slipper man for glde-arbejdet med at give sit juletrf regelmssigt vand – istedet kan man blot pynte sit kunstige tr op med lys og gran ngler lige inden juleaften! En anden fordel ved kunstige juletrr er desuden, at de fleste moderne modeller ser meget flotte ud – langtfra alle kan sige samme om deres egne levende juletrr! Og endelig er der den strste fordel af dem alle: Kunstige juletrr holder typisk i rigtig rigtig lang tid! Du behver alts ikke bekymre dig om at skaffe et nytjuletrf hvert r – bare pak dit gamle ud af gemmerne, pynt op med nye ngler og granris, og voila – sdan har du din helt egen personlige tradition!

 

Konklusion:

Nu har vi set p pros og cons ved begge typer juletrf – men hvilket type fr dit stempel? Er du til den autentiske julestemning med lugten af frisk nordmannsgran? Eller foretrkker du praktiske overvejelser som let transportabilitet sammenlignet med bekymring om regelmssig watering? Uanset hvad dine foretrukne måtte være, håber vi, at du fandt denne guide nyttig i din søgen efter det perfekte juletræ!

Skriv et svar