Derfor skal du tage en bedemand med på råd

Begravelser gør ondt på kroppen og sjælen. Årsagen er naturligvis, at du står i en situation, hvor du har mistet en nær ven eller et familiemedlem. Det i sig selv kan være nok til at presse mange til det yderste. Men paradoksalt nok, er det op til de allernærmeste i familiekredsen at arrangere den nu afdødes begravelse.

Fordi det hele er så tæt på, er det en god idé at få råd og vejledning af en professionel bedemand. Hvis du allerede er enig i dette, kan du finde en lokal bedemand ved at følge linket https://findbedemanden.dk/.

Bedemanden giver dig en lang række fordele. Den største af dem alle er nok, at du får et mentalt frirum til at bearbejde din sorg. Sorg er en sær størrelse. For den får folk til at reagere meget forskelligt. Nogle vil straks slå over i en rationel modus, hvor de rationaliserer og finder mening i, at døden er indtruffet. Men for andre kan det være langt mere vanskeligt at finde mening, være rationel eller indse den nye virkelighed. Her kan gråd, aggressioner, pludseligt søvnbesvær, manglende appetit og meget mere melde sig ind i hverdagen – på måder hvor vi endda kan have svært ved at genkende os selv! Derfor er det vigtigt, der bliver plads til at bearbejde sorgen og det tab, vi har været udsat for. Og hvis du skal stå for alle forhold omkring planlægning af begravelsen, kan det være svært at få plads til det. For en begravelse kan kræve anmeldelse af dødsfald, stillingtagen til kremering eller normal begravelse, planlægning af ceremonien, bestilling af blomster, arrangering af rustvognskørsel, indrykning af dødsannonce, bestilling af kiste, gravsten, blomsterkranse og meget mere!

Vores råd er derfor klart: Tag en bedemand med på råd og få den plads, du har brug for, når sorgen skal bearbejdes. Det er den bedste måde at komme godt videre på.    

Skriv et svar