Pak til klimaet på rejsen

Jeg har netop købt billige flybilletter til USA på rejsepriser.dk. Vi startede med flybilletter til New York, og dernæst flyver vi indenrigs til Miami og hjem til København derfra.

Store klimaforskelle

Nu er der jo vidt forskellig temperatur i New York og i Miami på denne årstid, så det kræver noget af pakningen af kufferten at have det rette med til begge klimaer. Det kan også være, at du rejser fra et koldt sted til et varmt sted – som vi jo oftest gør fra Danmark. Det kan også være et klima, der byder både på regnvejrsdage og solskinsdage. Hvordan kringler man så lige den?

Materialet

Først og fremmest skal du tænke i materiale. Det skal være noget, der holder dig varm, men samtidig noget der er let at pakke og ikke fylder for meget. Du bør også holde dig fra store sweatre, da de tager for meget plads. Tænk i stedet i for eksempel merinould, som både holder dig varm og ikke tager for meget plads op. Det kan også være syntetiske materialer, der er lavet til formålet. Samme gælder for din jakke.

Husk, at for eksempel New York kan være meget kold om vinteren!

Lad være med at medbringe en stor vinterjakke, og vælg i stedet de sammenpakkelige, som er lavet til formålet. De kan stadig holde dig varm – tro mig. Mange sportsmærker har tøj, der er lavet i et specielt materiale til både et koldt og varmt klima.

Rejser til varmen

Til et varmt klima vælg noget, der er let og luftigt, og som tørrer hurtigt. Tænk her i lag, da det er fleksibelt i et varmt klima. Generelt skal du tænke på at pakke noget, der kan sættes sammen på kryds og tværs, og til et mere blandet klima tænker du igen i lag. Du kan for eksempel bruge leggins ammen med dine shorts og nederdele og bruge langærmede bluser under dine kjoler og toppe. Det er også en god løsning, hvis du rejser i områder, hvor det er nødvendigt at dække sine skuldre og ben til.

Når du skal til at pakke til din tur, så tjek vejrudsigten for de dage, du er afsted, for begge klimaer. Det giver et godt fingerpeg om, hvad du skal forvente.

Skriv et svar