Tre gode tips til fornyelse af badeværelse eller køkkenet

To af boligens vigtigste rum er badeværelset og køkkenet. Vi bruger mange af vores timer i disse to rum, og fælles for begge er, at det er mange praktiske gøremål, der skal udføres her. Derfor er indretningen af rummene også lidt fastlåste – de faste inventarer kan nemlig ikke undværes.

Selvom et badeværelse kræver toilet, håndvask, brusebad samt spejl, og køkkenet ikke kan bestå uden komfur, køleskab, fryser, håndvask, køkkenborde, skabe og skuffer, kan du alligevel godt forny de to rum. Dette får du idéer til, hvordan du kan gøre, lige her. Vi giver dig nemlig tre gode tips til rumfornyelse. 

Udskift håndvasken og sæt et nyt præg

Både badeværelset og køkkenet har håndvaske i rummet. Derfor kan du give de to rum nye udtryk ved at skifte håndvasken. Virker det som en uoverskuelig opgave, eller er det for dyrt at skifte hele håndvasken ud, kan du også blot udskifte armaturet. Dette vil ligeledes tilføje rummet noget nyt, men er ikke en lige så stor opgave. 

Håndvaske på badeværelset kan fås i forskellige modeller. Du kan vælge en håndvask, der sættes fast til væggen, eller du kan i stedet vælge et bord med en indbygget håndvask. Dertil skal du også vælge, om håndvasken skal være rund eller firkantet. Alle disse valg er med til at skabe et unikt badeværelse, og du kan med fordel prøve noget nyt.  

Køkkenvaske fås ligeledes i mange design og størrelser. Vælg håndvaske i klassisk, hvidt porcelæn, stilsikker sort, eller kast dig ud i en køkkenvask af råt stål. Du har altså rig mulighed for at eksperimentere med valget af køkkenvask i køkkenet. 

Få nye fliser, mosaik eller klinker

Vægbeklædningen i badeværelset eller køkkenet kan bestå af mange materialer. Udover at fungere som praktisk brug har disse også en betydelig værdi for stilen af rummet. 

Uanset hvilken form for vægbeklædning boligens rum har nu, kan du udskifte disse og forny boligen. Vælg f.eks. hvide fliser på badeværelset eller i køkkenet og skab et klassisk, elegant og roligt look. Du kan også opsætte dekorative, spændende og anderledes fliser af blå farve og i formen heksagon. Slutteligt kan du vælge natursten, der skaber charme, hjemlighed og hygge på væggene. 

Har du styr på murerarbejdet, kan du sagtens give dig i kast med fliserne selv. Har du derimod ikke den store erfaring på området, vil det klart være en fordel at få professionel hjælp til opsætningen af de nye fliser, mosaikker eller klinker. 

Tilføj nye pynteting, planter og vægkunst

Det sidste tip er det billigste og nemmeste af slagsen. Selvom det ikke lyder af meget, kan du faktisk skabe virkelig meget fornyelse ved blot at tilføje nye pynteting, planter og vægkunst til rummene. Disse små ting er nemlig med til at skabe hele rummets atmosfære. 

Du kan f.eks. flytte rundt på de eksisterende pynteting i hjemmet. Flyt nogle af tingene fra stuen og ind på badeværelsehylderne. Køb en ny plante, og sæt den i en dekorativ potte. Udskift plakaterne på badeværelset, eller hæng nye billeder op på væggen. 

Få flere gode råd til fornyelse af badeværelse og køkkenet her.

Skriv et svar