Vil du gerne komme nærmere naturen?

For de fleste mennesker spiller naturen en vigtig rolle for vores liv. Det kan være her man finder ro og fred, eller bruger det meste af sin fritid på at genoplade og få ny energi.

Der findes mange måder at dyrke naturen på, måske også måder du ikke umiddelbart har tænkt over. Du kan læse med her og blive inspireret.

Dyrk krydderurter og grøntsager

Prøv og forestil dig hvis du bare kunne gå ud i din have og plukke lækre tomater og andre modne grøntsager og frugter. Det kan du få til at ske! For mange bliver det en hobby at lave et drivhus eller dyrke jorden i haven.

Selv hvis du bor i lejlighed, er der mulighed for at dyrke forskellige ting i vindueskarmen eller på altanen. Et eksempel er friske chilier, som du kan have stående i vindueskarmen. Der findes også kapilærkasser til chili, som hjælper dig til at holde styr på vandingen af chiliplanten. Det kaldes også en selvvandingskasse, som er særlig praktisk for chiliplanter, der skal have god fugtig jord.

Chili-frø skal have 22.25 grader for at spire, så det er en god ide at stille dem oven på en radiator og dække til med plast, så fugtigheden bevares.

Så kan du nemt plukke en frisk spicy chili til at pifte aftensmaden op.

Gå på jagt i skoven

Det er måske ikke førstevalget for alle, men at gå på jagt efter vildt i skoven, kan være en sjov oplevelse for mange. Hvis ikke det skal være din favorit hobby, kan det stadig give en indsigt i jagt miljøet, som er spændende.

At gå på jagt efterfølges også af tilberedningen af de dyr, man har skudt og taget med hjem. Der kan være meget læring i at partere en fasan og gøre den klar til middagsmaden. Det er en proces, mange ikke kender til, fordi man er vant til at gå i supermarkedet og købe kød. Men det er sundt at vide, hvor det kommer fra, og hvordan det ender, der i køledisken.

Er man våben interesseret, er jagt også en god disciplin at kaste sig over for at få en kontakt med naturen samtidig. Et populært jagtgevær er Diana luftgevær reservedele, som er et af de bedste på markedet.

Tag på længere vandreture og overnat i shelter

Hvis man allerede er naturelsker, og nyder daglige gåture, kan man meget vel kaste sig over de længere vandreruter, som der findes mange af i Danmark.

Det kan være en fed weekendudflugt at tage vandreskoene på og pakke en masse mad og drikke. På denne måde er man i naturen i meget længere tid, især hvis du vælger at slå dig ned ved et shelter og lave mad over bål.

Du kan få den ultimative naturoplevelse her ved både at bruge kroppen og gå igennem forskelligt terræn og derefter nyde et måltid og sove under åben himmel. Selv hvis man ikke er camping-typen, så vil de fleste kunne nyde en weekend på vandretur i godt selskab.

Skriv et svar