Hvad køber man til manden, der har alt

Luftballon

Mange danskere kan være enige om, at det ikke altid er lige let at købe gaver til mændene i deres familie. Om det drejer sig om far, bedstefar eller måske ens mand, er det mandlige køn ikke altid lige gode til at udtrykke deres ønsker. Mange går måske endda med idéen om, at ”Alting går da meget fint, her mangler ikke noget”.

På den måde kommer mænd ofte til at undervurdere, hvordan mange også har et behov for at give gaver, fordi de kommer til at forveksle gaver med bestilte indkøb. De vil ofte tro, at man skal ønske sig, hvad man mangler, og at når de selv har råd til at købe, hvad de mangler, så er der intet tilbage at ønske sig.

Derfor står en hel hær af kærester, døtre og mødre ofte uden gaveidéer til mændene i deres familie, når julen eller fødselsdagen står for dørs. Her kommer en kort liste med inspiration til gaver, som man altid – ønskeliste eller ej – kan give til mænd:

Øl, mad og snacks

Øl, mad og snacks kan man aldrig gå galt i byen med. Har manden i dit liv en bestemt yndlingssnack, I måske altid løber tør for? Hvad fisker han altid først op ad slikposen, og hvilken øl bliver køleskabet fyldt op med, når drengene kommer forbi? Her har du som kvinde en mulighed for at vise ham, hvor godt du kender ham og hans behov – helt uden at han har gjort opmærksom på det.

På den måde bliver gaven ikke bare noget brugbart, han kan spise eller nyde i hverdagen eller til en aften med drengene, men den bliver også en mulighed for, at du kan få ham til at føle sig set. Når det kommer til at give øl, mad og snacks i gave til nogen, kan det ofte betale sig at sammensætte sin egen lille gavekurv. På den måde er der én stor ting at pakke op, og man får muligheden for at gøre hele oplevelsen lidt mere lækker ved at stille det pænt op og binde en stor sløjfe omkring det.

Vær dog opmærksom på, at du ikke pakker gavekurven ind og lader den stå ude, hvis du planlægger at give ting som fx god ost, gourmetpølser eller frugt, som alt sammen har brug for at stå i køleskabet. Der vil ikke være noget mere ærgerligt end at pakke en halvt fordærvet madkurv op juleaften.

Oplevelser

Oplevelser går man aldrig galt i byen med. Her kan der både være tale om store og små ting alt efter budget. Hvis pengepungen ikke lige rækker til rejser, bungee jumps eller paintball, så kan man altid ty til ølsmagning, biograftur eller en tallerken tapas på den lokale café.

Her er det vigtigste, at det er noget, I kan lave sammen, så gaven bliver en anledning til samvær og hygge frem for bare et måltid.

Hjemmelavede klippekort

Hvad har selv manden, der har alt, ikke? Det er rigtigt; en måde at slippe for at skulle tage opvasken. Idéen om hjemmelavede klippekort er simpel, og hvis man har bare den mindste form for kreativitet i sig, kan man nemt gøre det til noget flot og sjovt, manden kan få stor glæde af. Idéen er, at manden med sig gavekort fx kan have 10 klip, der kan bruges i forskellige sammenhænge.

Det kan være, at der er Champions League finale, og at han efter maden hellere bare vil slappe af foran fjernsynet. Så kan han bruge ét af sine 10 klip, og så tager du opvasken for ham. Husk, at alle klippene ikke behøver at gælde for det samme, så der er rig mulighed for også at tænke kreativt her.

Skriv et svar