Derfor bør du overveje en færdighæk

Fryd jer utålmodige gartnere! Hvis du vil have en hæk, men ikke vil vente på, at den modnes og udfyldes, findes der øjeblikkelige hækplanter. De giver en tilfredsstillende hæk med blot et par timers installation.

Ikke mere ventetid og tålmodig beskæring for at få det rette udseende. Disse færdigvoksede hækplanter er allerede trimmet og klar til installation.

Hvad er en færdighæk?

Hvis du er den type person, der ønsker resultater med det samme, ville det være lige din stil med en færdighæk. Hvad er en færdighæk? Disse kommer fra virksomheder, der dyrker planterne til modenhed og beskærer dem, så de passer tæt sammen. Når installationen er afsluttet, er dit privatliv øjeblikkeligt og vedligeholdelsesfattigt.

Det tager ikke engang en ekspert gartner at lære at skabe en færdighæk, fordi arbejdet næsten er udført for dig. Europa (og få andre lande) har fået virksomheder, der leverer prædyrkede hække, leveret lige til døren.

Sådan installeres en færdighæk

Alt, du skal gøre, er at vælge dine planter og bestille dem. For eksempel køb kirsebærlaurbær hæk og installér den på kort tid. Opret en haveplads med god jord og dræning, og vent derefter på, at din ordre ankommer. Planterne dyrkes på hektar jord, hvor hver er mindst fem år gammel og beskæres omhyggeligt. De høstes ved hjælp af en U-formet spade, der fjerner op til 90% af rødderne. Derefter plantes de i grupper på fire i komposterbare beholdere.

Når du først har modtaget dem, skal du blot plante og vande dem. Kasserne nedbrydes over tid. Gød en gang om året og vedligehold hæk ved at beskære mindst en gang om året. Har du valgt en bøgehæk, så køb gødning til bøgehæk jævnligt for at bevare den.

Omkostninger

Mens oprindelige omkostninger typisk er højere ved hjælp af en færdighæk, er omkostningerne over tid lavere end for en konventionel hæk. Når det opretholdes professionelt, er omkostningerne ved en konventionel hæk høj – i betragtning af kunstvanding, formning, stakning og gødning i løbet af 4-6 år, før den ligner en “færdig” hæk. Med en færdighæk er dette arbejde allerede gjort for dig.

Omkostningerne til vedligeholdelse af en færdighæk med sin årlige standardbeskæring er typisk meget lave.

Fordele ved en færdighæk

Plantning af en færdighæk kan give en hurtig og komplet transformation af dit udendørs rum, der øjeblikkeligt definerer grænser, skaber privatliv og afskærmning af din have. For personer, der søger øjeblikkelig og imponerende effekt, er modne øjeblikkelige hækningsenheder og skærme, der er egnede til plantning året rundt, en fremragende mulighed.

Planterne, der er dygtigt dyrket og plejet gennem flere år, har allerede vævet sig sammen, hvilket giver udseendet af en fuldt voksen moden hæk, der tager op til 5 år at opnå i haven.

Skriv et svar