Bliv klogere på dine afgifter og klar til 5g

Står du og overvejer at investere i ny eller brugt bil, er der en del ting man skal se på inden. Til at starte med, er der selvfølgelig bilens stand, skulle den være brugt. De fleste køber efterhånden brugte biler, der stadig er ret nye, da helt nye biler typisk tager for meget på økonomien og kræver diverse lån. Af den grund, skal man være opmærksom på, hvilken afgift der bliver pålagt ens bil. Samtidig, kan man også med det rette valg få mere fokus på andre hverdagsting der skal ordnes, som eksempelvis det nye 5g net der har indtaget de danske master.

Afgifter for bilejere i Danmark

Når man har indregistreret sit køretøj i Danmark, vil der altid være afgifter, der skal betales. Der er dog forskel på, om dette er vægtafgift, eller grøn ejerafgift. Er dit køretøj, eller køretøjet du overvejer at investere i, registreret før juli 1997, er det vægtafgift du betaler. Senere end det, betyder, at det er grøn ejerafgift. Alt dette er selvfølgelig ikke sjovt at skulle betale. Men er man mere informeret om det, kan man også forberede sig på det i budgettet, og gøre afgiften til en naturlig udgift. For mange, der endnu ikke har ejet et køretøj, kan det være en rigtig god ide at læse mere om. Det er nemlig vigtigt, at man ved hvad et bilkøb indebærer, udover det sælgeren informerer om, når personen forsøger at sælge dig bilen. Det samme gælder, hvis bilen bliver købt brugt. Her er det især vigtigt at få alt den nødvendige information, for at vide, hvilken afgift man betaler. Der er heldigvis mere at læse om det på nettet, hvor man kan gøre sig klogere på afgifter og satser der kan være. Skulle det være relevant for dig, så læs mere om vægtafgift bil.

5g er klar i Danmark, men er du?

Det er officielt blevet en realitet, at danskerne nu har mulighed for at få 5g internet. Det kræver dog, at deres telefon også er klar til dette. I 2650, har 5g faktisk været en mulighed længere end mange andre steder i landet. Nogle dele af landet, mangler stadig masterne til det. Men hvad er i grunden så godt ved 5g net i forhold til det gamle 4g? Til at starte med, er 5g internet meget hurtigere og stabilt, end 4g er. 5g opdateringen til masterne, har samtidig også gjort, at 4g mange steder vil fungere bedre. Men man får ikke bare 5g på telefonen, ved at gå ind i indstillingerne og sætte det til. De fleste telefoner er overhovedet ikke i stand til at modtage 5g-signalet. Man skal have 3 ting i orden. En 5g ready telefon. Et 5g ready dækningskort. Og selvfølgelig, en 5g mast der er inden for rækkevidde. Har man alt dette i orden, kan man nu få lynhurtigt internet, selv om man ikke sidder hjemme i sofaen.

Skriv et svar