Skal du have taget i Hvidovre? Læs med her

Hvis du enten har eller går og overvejer at købe en campingvogn, hestetrailer eller lignende, så bør du overveje om det er på tide at anskaffe dig et trailerkørekort. Det er nemlig ikke til alt slags påhæng et almindeligt kørekort er tilstrækkeligt. Til tider kan et trailerkørekort nemlig være påkrævet. Nedenfor vil du få et bedre overblik over hvad der er tilladt og hvad der ikke er tilladt at køre med.

Hvornår er det påkrævet at have et trailerkørekort?

Først og fremmest er det vigtigt at gøre en ting klart. Påhængskøretøjet spiller ikke nogen rolle i forhold til om det er lovligt at køre med en specifik slags påhængsvogn (f.eks. en hestetrailer). Det eneste der har betydning, er vægtangivelsen for det pågældende påhængskøretøj. Her er tre lette, men vigtige oplysninger at have i baghovedet hvis du ikke er indehaver af et trailerkørekort:

  • Dit påhængskøretøj må som udgangspunkt ikke veje mere end 750 kg.
  • Hvis dit påhængskøretøj overstiger de 750 kg, så må køretøjet samt påhængskøretøjets samlede vægt ikke overstige 3500 kg.
  • Hvis påhængskøretøjet holder sig indenfor grænsen (dvs. 750 kg eller derunder) så må den samlede vægt altså maksimalt være på 4250 kg.

Skal du bruge trailerkørekortet, så anbefales det også, at du kigger på mulighederne for, hvor du kan erhverve det – der er flere steder i Hvidovre, hvor du kan gøre det. Sørg for at sammenligne udbyderne ift. priser, men også ift. anmeldelser mv. Når du sammenligner priser og steder, er det ikke anderledes end hvis du kigger på et hvilket som helst andet produkt, fx måltidskasser – sammenlign måltidskasser her – for der kan være mange penge at spare ved at sammenligne, men du finder typisk også den bedste for dig, hvis du bruger tiden på at sammenligne og kigge på mulighederne.

Hvorfor bør jeg have et trailerkørekort?

Grunden til at det er så vigtigt at have et trailerkørekort er at påhængsvægten kan gøre det ualmindeligt svært for føreren at bevare kontrollen over køretøjet. Det kan det f.eks. være hvis vejret er præget af meget blæst eller regn. Hvis der eventuelt blæser meget udenfor, så kan påhængskøretøjet få køretøjet til at svaje fra side til side. Det er en rigtig ubehagelig følelse for føreren af et køretøj, og jo højere totalvægten er, desto sværere bliver det at styre køretøjet. Det er det helt samme som lastbilchauffører oplever på de danske landeveje, og de ved om nogen hvor svært det kan være at navigere rundt og kontrollere deres respektive køretøjer på de danske landeveje. 

Det er derfor en rigtig god idé at erhverve sig et trailerkørekort ligegyldigt hvad, og du kan glæde dig over at det slet ikke er så svært at få fat i. Der skelnes her mellem et B+ kørekort og et B/E kørekort. Hvis du har planer om at transportere tunge påhængskøretøjer, så kan du med fordel vælge B/E kørekortet. Med et B/E kørekort kan du nemlig trække helt op til 100% af køretøjets samlede vægt. Dvs. at køretøjet samt påhængskøretøjets samlede vægt må veje op til 7000 kg.

Hvis du ikke har et trailerkørekort endnu, men overvejer at få dig et, så kan læse dig klogere på trailer kørekort regler samt forskellen på et B+ og B/E trailerkørekort inden du går i gang.

Skriv et svar