Er du madkulturel eller klassisk dansk?

Sushi

Danskerne elsker og værdsætter den danske mad. Især nu hvor sommeren er på vej, kan man på sin cykeltur gennem et villakvarter omkring klokken 18, dufte hvordan grillen er blevet tændt og alle favoritterne ligger og steger.

Stegt flæsk med persillesovs, mors hjemmelavede frikadeller eller medister er retter den typiske dansker er glad for – og så topper det selvfølgelig, med en god omgang sovs og kartofler.

Selvom vi elsker vores klassikere, er flere danskere dog begyndt at bringe mad fra andre kulturer ind i hjemmet. Vi har blandt andet taget rigtig god imod den amerikanske burger, som ofte kan fås på alle caféer g restauranter.

Hvis du vil være ekstra kulturel i dine madvaner, har vi herunder 4 landes specialiteter, du måske allerede kender og elsker:

Italien

Sprøde kanter og ostefyld. Vi kender alle sammen pizzaen, som har udbredt sig over hele Danmark. Det er svært at finde en by i Danmark, der ikke er i besiddelse af et lokalt pizzeria.

Pizzaen populær af mange grunde. Den er nem at lave. Det kræver ikke de store gastronomiske færdigheder, at lave en god pizza. Derudover er den også nem at spise.

Er du på farten? Eller har planlagt at vennerne kan komme over til en hyggelig aften? Så slår pizza aldrig fejl. For at blive i Italiens tegn, er det kun retfærdigt at nævne deres pastaretter. Forestil dig en lækker cremet pasta carbonára eller pasta bolognese, som også har taget danskerne med storm.

Sidst med ikke mindst, er Bruchetta med friske tomater og basilikumblade, den perfekte appetitvækker til din italienske menu.

Japan

Den asiatiske madkultur er langt fra den danske, men derfor elsker vi den stadig. Selvom det kan være en udfordring for de fleste, at mestre fingerfærdighederne det kræves at spise med pinde, kan man på japanske restauranter se folk more sig over udfordringen. Det kan nemlig være svært, at holde fast i de store stykker sushi, mens du dypper maden i fadet med soya.

Sushi bliver er i dag blevet mere udbredt i Danmark, og danskerne anser ofte retten for, at være mere luksuriøs end andre. Modsat Italiens specialiteter kan den japanske sushi kræve en del mere øvelse at mestre i hjemme i eget køkken.

Her kan du finde sushi i hele Danmark, som er klar når du kommer og skal forkæle dig og dine nærmeste med mad fra østen.

Frankrig

Der er ingen morgenmad som den franske. Croissanter og kaffe, kan kun give en god start på dagen. Find dit mest sofistikerede kaffestel frem og måske en fransk baret til at gå med temaet. Morgenmad er dog ikke det eneste franskmændene er gode til.

Til frokost er der intet bedre end baguette med diverse topping af egne favoritter. En ostetallerken, med den anerkendte præsident brie, kan man heller ikke gå galt i byen med.

Hertil skal man huske, at det i den franske madkultur, ikke er nogen skam at drikke et glas vin til maden, selvom klokken kun er 12.

Sidst men ikke mindst kan du slutte din franske maddag af med en undervurderet fransk dessert, for eksempel den fantastiske créme brûlée.

Skriv et svar