Skaber RKI udsving i ligevægten i samfundet?

Det er meget meget almindeligt at danskerne låner penge på internettet, hvis de mangler penge mellem hænderne nu og her. Hvis man sammenligner med de forrige år, så er der allerede sket en fordobling af antallet af danskere, der optager et lån på internettet. Årsagerne til at folk låner penge er forskellige, men typisk gør folk det, fordi de har brug for penge til en bestemt ting eller ikke har flere penge til resten af måneden. Der er mange låneudbydere på internettet, der tilbyder online lån. Derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken låneudbyder, som man skal benytte sig af.

Er du registreret i RKI?

Man bliver automatisk stemplet for at være en dårlig betaler, hvis man er havnet i RKI-systemet. Selvom der er tale om en ubetalt regning, så bliver man registreret i systemet. Når man har betalt sine regninger, så vil man blive slettet på listen. I Danmark er der mange danskere, som er registreret i RKI. Man får færre muligheder for at kunne låne penge, da intet pengeinstitut kan stille sikkerhed for lånet. Hvis man først er kommet ind i en ond cirkel og låner penge, så vil man typisk forsøge at optage flere lån.

Der findes mange online låneudbydere på internettet, som tilbyder forskellige former for lån. Hvis man ansøger om et lån, så kan låneudbyderen slå personen op for at se, om de er registreret i RKI-systemet. Hvis dette er gældende, så afviser de fleste låneudbydere låneansøgningen.

Der findes nogle enkelte låneudbydere på internettet, som tilbyder lån trods RKI registrering. Til gængæld plejer de at skulle have noget i pant, så de sikrer sig, at pengene bliver betalt tilbage igen. Det kan tage lidt tid at finde disse låneudbydere på internettet, da der ikke er så mange af dem.

Betydningen af at være registreret i RKI:

Det er forskelligt hvilken betydning RKI har for folk, der er registreret i systemet. For nogle hjælper det dem til ikke at optage yderligere gæld, da en registrering i RKI er med til at begrænse mange lånemuligheder. Men det er ikke alle steder det er umuligt at låne selvom man står registreret i RKI. Det kan også være en fordel eksempelvis at samle sine lån og på den måde have et lån man afdrager på for at komme ud af RKI. Det kræver så selvfølgelig at man overholder betingelserne i det lån, men det er en oplagt mulighed for at komme ud af gældsspiralen. Så står du RKI er der håb så længe du anvender pengene du låner til at samle og afvikle gæld.

Skriv et svar