Det skal du gøre, hvis du er registreret i RKI

Det er selvfølgelig aldrig sjovt at være registreret som en dårlig betaler. At stå i RKI er en forhindring for mange, og det kan virkelig begrænse ens økonomiske frihed. Derfor gælder det også om at komme så hurtigt ud af RKI som overhovedet muligt, når først man er blevet registreret.

Virker det uoverskueligt at slippe ud, er der heldigvis nogle forskellige tiltag du kan gøre for at komme godt på vej. Læs med her, og find ud af hvilke.

Overhold dine aftaler

Det første skridt på vejen ud af RKI, er selvfølgelig at betale af på sin gæld og overholde de aftaler du har med dem, du har lånt penge ad. Mange af dem der er havnet i RKI er der på grund af kviklån eller såkaldte minilån, der har en kort løbetid og en meget høj rente. Disse lån kan være en krig at skulle betale af, især hvis ens økonomi er presset i forvejen.

Det kan godt betale sig at tage en snak med ens kreditorer, og se om der er en mulighed for en rentenedsættelse. Dette kan være din redning, hvis din økonomiske situation er sådan at du ikke engang har mulighed for at betale renterne på dit lån af med din månedlige afbetaling.

Forhøj din afbetaling hvis det er muligt

Det siger sig selv at det er rigtig smart at betale sin gæld hurtigt af, da man på den måde slipper for at skulle betale yderligere renter. Derudover er det en befrielse, når man hurtigt slipper af med sin gæld og ikke skal tænke på den længere.

Kig derfor din økonomi i sømmene, og se om du kan finde bare 500 kr. eller 1000 kr. ekstra hver måned til afbetaling. Disse relativt små beløb kan gøre en kæmpemæssig forskel i det lange løb.

Du skal selvfølgelig huske på, at du stadigvæk skal kunne leve hver måned, og du derfor ikke kan sætte dit madbudget ned til 500 kr. for at bruge resten af pengene på din gæld. Det bliver nødt til at være et realistisk beløb du forhøjer med, så det bliver muligt at overholde.

Når det så er sagt, kan du ofte kunne ændre dine indkøbs- og shoppevaner, sådan at du bruger færre penge på mad og diverse hver måned.

Overvej at samle al din gæld samme sted

Hvis din økonomi er helt umulig, kan du overveje at få samlet al din gæld på samme sted. Så får du et bedre overblik, og vil som regel kunne spare penge på renter – og vil derfor blive gældfri hurtigere. Klik her, og læs mere om hvordan det kan gøres når man står i RKI registret.

Skriv et svar