Senere påskeferie

Du bad om at få ferie en uge senere, end alle andre, der har påskeferie. Du er villig til at bytte dig frem til nogle ekstra fridage, så du kan få lidt mere tid til at holde ferie i. Det har du nemlig en grund til: Du vil gerne opleve den græske påske – og du har set, at den ikke falder på samme tid som vores. Den falder lige præcist ugen efter. Så du vil rejse derned lige efter påsken. Den græske påske skulle nemlig være en ganske særlig oplevelse – uanset hvor i landet man opholder sig.

Rejser til Grækenland

Derfor har du kigget på forskellige rejser til Grækenland her. Du har da også fundet en billig rejse dertil. Men den varer kun i en uge. Du vil gerne have lidt længere tid dernede. Så du må finde en anden løsning. Hvorfor skræddersyr du ikke selv din rejse til Grækenland? Det er da ikke så svært at finde flybilletter til Grækenland. Det er også rimeligt nemt at finde logi dernede. Der er mange, som lejer ferieboliger ud – også i påsken. Har det noget med sproget at gøre? Det er jo ret svært. Heldigvis er de yngre grækere meget dygtige til engelsk. De taler det lige så godt som vi her i Danmark gør – bare med en lidt anden accent. Det vænner du dig hurtigt til. Så du skal bare se at komme i gang, så du kan opleve dagene op til den græske påske. Især Lang fredag er en helt speciel dag.

Og lørdagens midnatsforestilling med opstandelsesceremoni, fyrværkeri og levende lys i gaderne er betagende. Selve Påskedag? Ja, du undgår det ikke: Menuen på alle spisestederne består nemlig ikke af andet end spidstegt lam eller ged med dertilhørende salater. Så skab din egen unikke rejse til Grækenland. Der er ikke så længe til endda.

Korte rejser til Berlin for eksempel

De fleste af os elsker at rejse. Vi kan finde på at finde billige flybilletter til Berlin, blot, fordi vi gerne vil opholde os der i en weekend. Vi kan finde på at købe rejser til eksotiske steder rundt om på kloden, fordi vi er nysgerrige efter at udforske de dele. Vi vil opleve naturen, kulturen og gastronomien. Sådan er det bare. Vi rejser temmelig meget. Derfor har de fleste af os også været udsat for den prøvelse, det er, når der kommer flyforsinkelse. Intet er mere irriterende. Nu har vi lige forberedt os så godt, vi kunne på at skulle flyve langt væk. Måske skal vi sidde i et fly i op til 10 – 12 timer. Og så får vi at vide, at vi skal vente i lang tid på overhovedet at komme afsted.

En flyforsinkelse kan være ødelæggende for det gode humør for os, der bare skal på ferie. Men for forretningsmanden, der har fundet sine flybilletter til London i sidste øjeblik, kan det være katastrofalt. Det kan nemlig betyde, at kontrakten ikke bliver underskrevet. Eller at en aftale bliver brudt, hvilket kan skabe mistillid til firmaet, han repræsenterer.

Hvad gør manved flyforsinkelse?

Ved du, hvad du skal gøre, hvis du kommer ud for en flyforsinkelse, der ikke skyldes force majeure? Der er overraskende få af os, der ved, hvad vi skal, og kan gøre, når flyforsinkelser bevirker, at vi må ændre vores rejseplaner.

Det er ofte muligt at få kompensation, fordi vores rejseplan er blevet ødelagt. Det kommer lidt an på, hvor lang flyforsinkelsen er. Du bør i hvert fald undersøge, om du kan få kompensation, som følge af en flyforsinkelse. Der findes forskellige sites, hvor du kan finde hjælp til at ansøge om kompensation. De har ofte ansat advokater, som er klar til at tage en sag med et flyselskab. Det kan jo være ret uoverskueligt at skulle i lag med et mastodontstort flyselskab.

Skriv et svar