Få dine tænder ordnet

Alle mennesker skal have deres tænder resten af deres liv. At få nogle nye tænder er muligt i en vis omfang, men dette er kun plastik tænder og det koster også ret meget. Det er derfor en rigtigt god idé at passe rigtigt godt på dem så de holder så længe som muligt. Det kan nemlig både blive rigtig besværligt og rigtig dyrt, hvis man pludselig skal til at have skiftet en masse. For at undgå det skal man løbende passe på ens tænder. 

Hvordan kan jeg passe på dem?  

At passe på sine tænder er ikke noget der kræver super meget. Det kræver at man får nogle rutiner, men dette er ikke noget der tager lang tid. Hvis man børster sine tænder når man vågner og inden man går i seng, så er man allerede kommet en lang vej. En god ting vil være at tage til tandlæge og få tjekket sine tænder. Det gode er at der tit er mere end en tandlæge i ens kommune. Derfor hvis man kommer fra rødovre, så kan man få Tandlæge rødovre. Disse mennesker har brugt rigtigt mange år på at kunne hjælpe en så godt som muligt. Dette er en god idé fordi de kan tjekke hvad der er galt og herefter kan de ordne det for dig. På denne måde er ens tænder altid i tip top stand. Dette er en rigtig god idé at gøre minimum en gang i året. Udover at de kan hjælpe dig med at ordne problemet, så kan de også give dig gode råd til hvordan du forebygger visse ting, sådan du slet ikke behøver at få ordnet noget ved tandlægen næste gang du kommer.  

Bange for at gå til tandlæge?  

Der er rigtigt mange mennesker der er bange for at gå til tandlægen. Der kan være mange grunde til dette, men den hyppigste grund er at man er bange for det kommer til at gøre ondt. Der er også nogle der er bange for selve ham/hende der skal hjælpe personen. Lad mig give dig nogle tips til hvordan du kan blive mere rolig ved at gå til tandlægen. Tandlæger er noget man betaler for. Dette betyder at imens man sidder i deres stol, så arbejder de for en. Det vil sige at hvis man siger de skal stoppe, så skal de også stoppe. Hvis man siger til dem man gerne vil have bedøvelse fordi man er bange for smerten, så kan de give dig dette. Der er ingen tandlæger der er ude på at forvolde nogen smerter uden grund, men nogle gange kan det være nødvendigt. Man kan tænke på det sådan her. I Stedet for at have ondt i ens tænder de næste 20 år, så kan det gøre lidt ondt at få det ordnet, men så er smerten også væk. Når det først er fikset så er der ikke mere smerte. Hvis man er mere tryg ved det kan man også tage enten en god ven, eller ens forældre med, til at holde i hånden mens tandlægen arbejder.  

Skriv et svar