Dating er mere åbent end tidligere

sexgynger

Tendensen i det moderne samfund er, at dating og sex er mere åbent end nogensinde før. Seriøse forhold og ægteskab findes stadig. Men samtidig er findes der nu en større frihed, åbenhed og kreativitet i sexlivet. Dette kan have noget at gøre med den retning, samfundet generelt er på vej i. Individualitet og personlig frihed er mere og mere gennemtrængende. Der er i dag et stort fokus på retten til at være, som man gerne selv vil. Dette ses også i de forskellige måder, hvorpå vores kærligheds- og sexliv bliver åbnere.

Kreativitet i sexlivet

Med tiden bliver folk mere og mere åbne omkring deres sexliv. Og hvor sexlegetøj og redskaber til soveværelset førhen har været forbeholdt de mere ekstreme typer, er det i dag mere normalt. Man kan også sige, at tabuet omkring det er forsvundet. Således er det ikke så underligt at have sexgynger, men tværtimod noget der bliver mere og mere populært.

Der findes forskellige typer af sexgynger til forskellige seksuelle positioner. Det kan være en effektiv måde at krydre sexlivet, både hvis det er ved at blive kedeligt, eller hvis der bare er brug for nye indskud.

Hvor der førhen har ligget et stort tabu omkring ting som sexgynger, er det altså i højere grad blevet noget, som man kan være åben omkring. Der er ingen skam i at have sex, og derfor heller ingen skam i legetøj og redskaber til formålet.

Der findes dog også forskellige modeller til forskellige behov. Er man helt åben og ærlig omkring sin brug af redskaberne, kan man anskaffe sig et stort stativ, der står frit og fylder i rummet. Lidt mere afdæmpet er de billigere modeller, som kan hænges op på dørkarmen. Disse kan også lettere pakkes ned igen.

Datingapps boomer

En anden måde, hvorpå den større åbenhed i datinglivet kan ses, er den enorme popularitet omkring datingapps. Dette drejer sig både om den mere seriøse dating og den såkaldte sexdating.

Således har en undersøgelse vist, at danskerne mest dater seriøst om vinteren. Om sommeren handler det derimod mere om sex. Den frie og uforpligtende sex er endnu et tegn på tendensen til større åbenhed i sex og dating.

Folk lægger billeder ud af sig selv og mødes med fremmede mennesker med det formål at have sex. Måden hvorpå vi i høj grad færdes online på internettet er nu så integreret i vores samfund, at den også omfanger det intime liv. Flere og flere par møder hinanden gennem datinghjemmesider- og apps.

Alt i alt er det tydeligt, at en større åbenhed er gennemgribende. At folk benytter sexgynger og datingapps er to forskellige tegn på den samme udvikling i samfundet. Det er langt fra alle, der er en del af bølgen, men alt i alt må det siges, at udviklingen bærer i denne retning. Kærlighed og sex er ikke længere en lige så privat affære, som det har været.  Dette hænger måske sammen med et generelt fokus på retten til at være den, man er.

Skriv et svar