Gode svømmebriller

Du elsker at svømme. Det er skønt. Den der vægtløshed og samtidige frihed til at kunne bevæge hele kroppen er unik. Svømning er faktisk også en af de sundeste former for sport, du kan dyrke – overhovedet! Du får nemlig arbejdet hele kroppens muskler igennem, når du svømmer. Alle muskelsæt i ryg, mave, ben og arme bliver arbejdet igennem.

I god form

Og ja, du kommer faktisk i ret god form – også selvom du ikke svømmer hurtigt. Du foretrækker måske at bade på stranden. Det er forståeligt. Det salte vand bevirker nemlig, at den der vægtløshed er mere markant, end den er i en svømmehals vand. Nu er der, bare det ved det, at du ikke har mulighed for at tage på stranden hver dag. Du bor langt væk fra en strand – så byens offentlige svømmehal bliver stedet, hvor du boltrer dig nogle timer hver uge. Der er, bare det ved svømmehallen, at dine øjne svier, når du har svømmet i en times tid. De svier, fordi de er nødt til at tilsætte klor til vandet. Sådan af hygiejniske grunde. Det irriterer dig, men du vil ikke undvære at svømme.

Brug gode svømmebriller

Du kunne faktisk gøre livet for dig selv meget nemmere ved at anskaffe dig et par svømmebriller som disse. Et par svømmebriller er bogstaveligt talt, hvad de siger, de er: Et par briller, som kun sørger for, at dine øjne er beskyttet imod vandet. Og de er bestemt ikke så dyre, at det ligger uden for dit budget at købe et par. Svømmebriller til børn for eksempel er ikke det samme som dykkerbriller.

Dykkerbriller er lidt større, og de beskytter ikke kun øjnene, men de sørger også for, at der ikke kommer vand i næsen. De tilslutter sig ansigtet totalt lige fra panden ned over kinderne til lige over læberne. Læberne – munden skal en dykker nemlig bruge til at have enten en snorkel eller tilslutningen til iltflasken i.

Svømmebriller beskytter hverken næsen eller munden imod vandet. De bevirker dog, at du faktisk godt kan se under vandet – hvilket kan være meget rart. Især i de timer, hvor svømmehallen også har mange børn på besøg. Børn kan jo godt finde på at springe ud foran dig – sådan lige pludseligt. I sådan et tilfælde vil det være rart for dig, at du kan se barnet komme imod dig, så du kan navigere udenom. Du behøver derfor ikke at knibe øjnene sammen, når du svømmer.

Moderne dykkerbriller er lette

Og ja, et par svømmebriller er bestemt ikke tunge. Du kan nemt tage dem med dig i kufferten sammen med badetøjet. Det er jo ikke utænkeligt, at du skal på sommerferie på en græsk ø, hvor vandet er turkist og meget salt. Her kan det altså godt være en fordel at have svømmebrillerne med.

Ægæerhavet er jo meget mere salt, end vi er vant til fra de danske strande. Og nej, der vil ikke være et eneste menneske, der griner ad dig, når du har dine svømmebriller på. Det ser lidt sjovt ud. Alle ved, hvor irriterende det er at have sviende, røde øjne. Så på med svømmebrillerne, og nyd turen i svømmehallen – eller det salte vand i Middelhavet. Glem ikke et par gode svømmefinner – læs her.

Skriv et svar