Campingferie ved Adriaterhavet

Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at påsken skal bruges til at planlægge sommerferien i. I skal naturligvis se familie og nyde en dejlig frokost sammen. Men det er ikke det, der har den højeste prioritet. Det, der er højt på jeres liste, er at få planlagt sommerferien. I har nemlig opdaget, at I allerede er lidt sent på den.

Kroatien

Planen var at tage til Kroatien her til sommer. I var jo på camping ved Adriaterhavskysten med dem her sidste år. Godt nok kun i 14 dage. Men det var tid nok til, at I fandt ud af, at Kroatien er et spændende land. I mødte nemlig nogle kroatere, som var rigtigt søde. De fortalte om de skønne kyster, deres land har. De fortalte om de gamle middelalderborge, der ligger i nogle af landets kystbyer. Børnene var helt fortryllede over at høre om korsriddere og kæmpe voldgrave, der blev lavet af kæmpestore sten. Ideen med en campingferie i Kroatien tiltaler jer.

Alternativt er der ferielejligheder og feriehuse at se på der.

I hørte jo om de smukke strande, hvor man kan bade i turkist vand, og hvor man kan ligge i skyggen under nåletræer og bare suge stemningen af fred og ro til sig. I hørte om den kroatiske gastronomi, som indeholder elementer af både det italienske, det tyrkiske, det græske og slaviske køkken. Spændende. På nær den der fede pølse, som I fik lov til at smage.

Planlægning i påsken

Derfor er det jeres plan, at I skal bruge påsken på at planlægge jeres bilferie til Kroatien. I har derfor skrevet til jeres kroatiske venner. Dem, som I mødte sidste år nede ved Adriaterhavet. De var også på camping ved Adriaterhavet, og I fandt hurtigt ud af, at I havde en god kommunikation med hinanden. Også selvom det ikke var så godt med det engelske sprog. Det gik. Viljen til at være sammen og nyde nogle dejlige dage var der. Og det er muligvis det, som I husker bedst.

I har fået en kort mail tilbage fra dem om, at de har lidt problemer med covid, men at de vil svare meget mere udfyldende på jeres spørgsmål omkring, hvor, hvordan og om I kan ses til sommer. Måske skal I endda ses til en ferie på Bornholm?

Skønt at se dem igen

Det vil være meget dejligt at se dem igen, tænker I. Der var jo også hul igennem imellem jeres børn. Og er der noget bedre end at kunne give sine børn nogle gode venner og minder fra dejlige dage fra en ferie på en camping ved Adriaterhavet – ikke mindst i Italien? Er der noget bedre end at få nye venner og bekendte? I er jo meget sociale og nemme at være sammen med. Måske er det derfor, at I altid kommer hjem fra jeres bilferie med en masse gode oplevelser at fortælle os andre om og en masse gode kontakter, som I kan bruge i fremtiden.

Er vi andre lidt misundelige på jer? Nej – overhovedet ikke! Det er løgn. Vi er misundelige. Vi har nemlig ikke forstået endnu, hvor dejligt det kan være at være på campingferie. Så kan I ikke lige lære os det? Må vi komme med. Vi har selv bil. Vi vil gerne prøve det.

Skriv et svar