ergonomi er vigtigt på kontoret

Man gør idag meget ud af ergonomien på arbejdspladsen. Disse er tildels pålagt via regler og andre via virksomhedens bedvisted om fordelene. En medarbejder skade er dyrt for virksomheden, det koster på forsikringen og medarbejdernes produktivitet. Store og bekostlige erstatninger er ikke sjove. Vores arbejdsplads har kontorstole fra Prostole som er med til at løfte ergonomien.

 

Hjemmekontoret

Vi sender i stigende grad medarbejderne hjem. Det er vi så forsat med også nu efter Corona. De ansatte er virkelig glade for at sidde på kontorstolen når de kommer tilbage. Dette for mig til at tænke på hvordan de sidder derhjemme. Det kan virkelig være usundt at arbejde hjemmefra. Blodcirkulationen kan standes eller du kan få skader i ryggen. Især benene er udsat, hvor for lidt tilførsel kan fører til irritation i benene, som man mærker når man står op. Der er mange uhensigtmæssige følger af at sidde forkert og arbejde.  

 

Du kan tage stolen med hjem

Vi har valgt at sige til medarbejderne at de kan tage stolen med hjem. Således at de ikke kommer tilbage med skader og ikke fungere så godt både med de andre kollegaer og generelt ved at fokusere på arbejdet. Jeg mødte faktisk en som kom tilbage med skade på ryggen. Var lidt svært at forholde sig til det, fordi var det mit ansvar at hun kom tilbage sådan. Hun fortalte at hun havde siddet på køkkenstolen over længere perioder. Sagen kørte så via forsikringen, fik ikke rigtig fulgt op på om hun fik medhold. Disse sager kan være ret langtrukne og juridisk krævende. 

Jeg vil prøve at undgå disse situationer, for uanset tilfældet så har jeg også et ansvar. Derfor vil jeg gøre mit bedste for at bringe ergonomi op til de næste medarbejdermøder således at vi får talt ud om dette. Herefter må medarbejderne så selv tage noget ansvar og jeg vil lette min bedvisthed. 

 

Hvilke krav findes der

Det er faktisk et krav at hjemmearbejdspladsen skal være ergonomisk, såfremt hjemmearbejde fylder noget hos den ansatte. Vi skal således opbygge en plan for hvad sådan noget skal koste og om den ansatte først må arbejde hjemme, når dette er på plads. 

 

Skriv et svar