9 grunde til, at du bør skifte til en elbil, fra at spare penge til at redde planeten

Elbiler er mere skånsomme for din lomme og meget mere

 

9 fordele ved at køre i en elbil

  1. Elbiler er billigere at køre

Kørsel i en elbil kan koste omkring en tredjedel af en tilsvarende benzin- eller dieselbil. Afhængigt af den anvendte elpris anslås det, at det koster ca. 3-4 pence pr. kilometer at køre en elbil, sammenlignet med ca. 9-12 pence for at tanke en typisk benzinbil. Baseret på en daglig kørsel på 80 km er det en potentiel besparelse på 1 000 GBP om året.

 

  1. De er miljøvenlige

Elbiler har ingen udstødningsemissioner, hvilket gavner luftkvaliteten, især i byområder, ved at reducere skadelige CO2- og NOx-emissioner. Med en rød alarm om klimakriseændringerne har det aldrig været mere passende at gøre dit bidrag.

 

  1. Du behøver ikke at betale vægtafgift

Alle bilejere skal betale vejskat, også kendt som Vehicle Exercise Duty (VED) eller bilafgift, for lovligt at køre på de britiske veje. Road Tax er baseret på emissioner, hvilket betyder, at førere af EV’er ikke betaler noget. Mange ejere af konventionelle biler betaler mere end 1 000 GBP om året.

 

  1. Voksende udvalg af elbiler

Der var en tid, hvor det ikke var særlig godt at køre i en elbil, fordi valget var begrænset til mærkelige, upraktiske biler som REVA G-Wiz. Nu tilbyder de fleste store producenter elversioner af konventionelle biler (som Vauxhall e-Corsa, Volkswagen e-up! og Hyundai Kona Electric) eller attraktive helt nye rene elbiler, som Jaguar I-Pace og Honda e. Køb din billader her: https://www.billigladestationer.dk/ladestandere/

 

  1. Skattemæssige incitamenter

Afgiften på firmabiler er meget lavere, hvis du kører i en elbil, og erhvervsbrugere kan spare tusindvis af pund om året. I henhold til de seneste skatteændringer betaler fuldt elektriske biler ingen firmabilafgift i 2020/21, kun 1 % i 2021/22 og 2 % i 2022/23.

 

  1. Elbiler er store på sikkerheden

Elbiler gennemgår de samme strenge test og opfylder de samme sikkerhedsstandarder som benzin- og dieselbiler. Faktisk har de fleste nye elbiler fået maksimalt fem stjerner i Euro NCAP’s kollisionstest, og de er udstyret med de nyeste førerassistance- og sikkerhedsfunktioner som f.eks. autonom nødbremsning (AEB), vognbaneassistent, parkeringsassistent, adaptiv fartpilot og sensorer til overhaling eller blindvinkel.

 

  1. Du behøver ikke at betale trængselsafgift

Congestion Charge i London har til formål at reducere trafikken og emissionerne i hovedstadens centrum. Takket være nul udstødningsemissioner betaler EV-drivere ingen Congestion Charge. Nogle af Londons bydele tilbyder også gratis parkering eller parkering med reduceret afgift for elbiler. I de kommende år vil elbiler sandsynligvis også give mening andre steder i landet, efterhånden som flere byer indfører Clean Air Zones (CAZ).

 

  1. Elbiler er billigere at vedligeholde

Benzin- og dieselmotorer er komplekse og har hundredvis af komponenter, der kan slides, svigte og skal udskiftes. Elbiler har kun tre hovedkomponenter og langt færre bevægelige dele end en forbrændingsmotor. Det betyder, at service og vedligeholdelse er enklere og billigere, hvilket sparer dig penge – Nissan anslår, at vedligeholdelsesomkostningerne for elbiler er op til 40 % lavere.

 

  1. Bye-bye tankstationer

Der er nu mere end dobbelt så mange offentlige opladningssteder til elbiler som der er benzinstationer, ifølge de seneste tal fra regeringen. Data fra Transportministeriet afslører, at der var 17.947 enheder pr. 1. april 2020, sammenlignet med omkring 8.000 tankstationer, der sælger benzin og diesel.

Skriv et svar