Lån penge på kontanthjælp

Lån trods kontanthjælp

Jeg havde været på kontanthjælp i cirka 6 måneder, da jeg fik brug for at optage et lån. Som altid gik jeg i banken for at få lånet, men denne gang blev det ikke en positiv oplevelse. Min bankrådgiver, Finn, sagde direkte, at banken ikke låner penge til arbejdsløse.

Jeg blev utrolig rasende og fortalte ham, at det ikke var noget, jeg selv havde valgt. Jeg sagde også, at jeg altid havde været en god bankkunde, så han burde hjælpe mig. Finn var dog ligeglad, og han sagde blot, at jeg skulle komme igen, når jeg atter var i job.

Hurtig lån uden fast indkomst

Jeg kunne dog ikke vente med at låne pengene, indtil jeg havde fundet et job. Sagen var den, at jeg havde lovet min veninde, Lone, at vi skulle på tøsetur til Paris. Jeg ville bare på den tur, så jeg kørte over til min ven, Thomas.

Thomas var selv arbejdsløs og havde været på kontanthjælp i knap 10 år. Han havde før lånt penge, så jeg spurgte ham hvor og hvordan. Han svarede ganske kort; Du kan altid tage hurtig lån uden fast indkomst på nettet.

Sammen gik vi på nettet og fandt to lånesider ved navn Forbrugslån Billige DK og Kviklån Info DK. Her var der et hav af låneudbydere, som tilbød lån trods kontanthjælp og kviklån på kontanthjælp. Den største udfordring var egentligt blot, hvem jeg skulle vælge.

Når man snakker kviklån på kontanthjælp, så er der overraskende få krav. De eneste krav, jeg blev mødt med, var jeg skulle være fyldt 18 år, og jeg måtte ikke stå i RKI. Det er lidt utroligt og fantastisk rart, at de stoler så meget på os låntagere, at vi bare kan låne penge som ledig.

Lånte uden kreditvurdering

Jeg blev ligeledes utrolig overrasket, da jeg fandt ud af, at jeg kunne låne de 5.000 kr. uden kreditvurdering. De gange, jeg har lånt penge i banken, har de skullet tjekke mine lønsedler og årsopgørelse. På nettet ville de overhovedet ikke se nogen dokumenter – ikke engang et budget!

Lån uden kreditvurdering vidste jeg godt nok ikke fandtes, men det gør de. Og ja, udover at jeg lånte pengene uden kreditvurdering, så skulle jeg heller ikke stille sikkerhed. Det kan jeg nu heller ikke, da jeg ikke ejer noget, men alligevel. Du låner med andre ord alle pengene på dit glatte ansigt uden at stille pant eller garanti!

Må man låne penge på kontanthjælp? Nu har jeg undersøgt det ganske grundigt, og ja det må man gerne! MEN, sørg for at din formue aldrig overstiger 10.000 kr., da det er det maksimale, du må eje på kontanthjælp.

Og til slut vil jeg blot sige, at selvom det er nemt og hurtigt at låne penge på kontanthjælp så brug din fornuft. Pengene skal altså tilbagebetales, så lad være med at låne med mindre du har akut brug for pengene.

Reference: LÅN SIKKERHED DK

Skriv et svar