Skån miljøet ved energioptimering af din bolig

Det er meget oppe i tiden at være med til at skånemiljøet, ved bruge de naturlige og vedvarende ressourcer på en måde der ikke belaster kommende generationer. Mange har fået øjnene op for det faktum, at vi bliver flere og flere mennesker på jorden og at der må gøres noget på det grønne område, for at vores børn og børnebørn fortsat kan indånde ren luft og leve et liv med tilstrækkelige muligheder og ressourcer.

Det du selv kan være med til at gøre, knytter sig til din bolig. Her kan du foretage en række energirigtige forbedringer som vil skåne miljøet og spare dig selv for en masse penge.

Materialerne er muligvis dyrere, men betaler sig selv på sigt

Der er ikke nogen der siger at man skal energioptimere hele boligen på én gang. Man kan sagtens gøre det løbende, som man føler man har råd til det. En energioptimering er ofte omkostningstung idet der er tale om dyrere materialer end det konventionelle. Ofte vil de dyrere løsninger kunne betale sig selv hjem på sigt og spare dig for en masse penge på fx varmeregningen. På denne måde kan investeringen være dyr, men rent faktisk være en investering, fordi det på lang sigt kan betale sig økonomisk.

Eksempler på hvad du kan gøre ved boligen

Der er en lang række ting man kan give sig i kast med i forhold til energioptimering af din bolig. En af de helt afgørende ting er isoleringen i din bolig. Der kan være meget at hente på at få efterisoleret både vægge, lofter og gulv. Ligeledes vil det være en fordel at skifte til lavenergivinduer og udskifte din varmekilde fx til en varmepumpe der kun anvender den naturlige energi fra solen. Apropos solen er der også mulighed for at omlægge til et solcelleanlæg, som er et godt eksempel på en dyr investering, som hurtigt vil tjene sig selv hjem igen.

Foruden besparelserne i din pengepung og i Jordens ressourcer, vil du også opnå et bedre indeklima i dit hus, hvor risikoen for fugt og træk mindskes. Alt dette vil få din bolig til at stige i værdi og tiltrække potentielle købere.

Tilskud til selv de små ting

Staten har indført en energipulje, der giver tilskud til boligejere der laver energioptimeringer i sit hjem. Dette sker som en tak for at være med til at nedbringe CO2 udledningen. Tilskuddet beregnes i forhold til hvor meget energi du sparer. Tilskuddet ydes ligeledes til selv små forbedringer som udskiftning til energirigtige pærer. Ved større forbedringer er tilskuddet naturligvis højere. Det eneste man skal huske, er at ansøge om tilskuddet inden du køber og installerer/monterer de planlagte energiforbedringer.

Skriv et svar