Find en biopejs, der passer til dit hjem

Biopejs

Går du og overvejer, om du skal anskaffe dig en biopejs? Er du i tvivl om, hvilke fordele der er ved en biopejs, og hvordan du vælger en biopejs, der passer ind i dit hjem? Så læs med her.

Vi har samlet en række gode råd, som gør det lettere for dig at træffe det rette valg.

Biopejse er et alternativ til traditionelle pejse og er forholdsvist nye på det danske marked. Den helt store forskel mellem en biopejs og eksempelvis en brændeovn er, at en biopejs ikke brænder på brænde men derimod på bioethanol.

Det betyder også, at du ikke skal bruge en skorsten for at have en biopejs, hvilket gør pejsen ideel til alle former for boliger. Og når du har installeret den, kan du let flytte den rundt forskellige steder i hjemmet. En biopejs kan derfor også fungere som et designelement, der ændrer placering i takt med, at din indretning ændrer sig.

Biopejse er miljøvenlige – og har mange andre fordele

Der er mange fordele ved at vælge en biopejs. En af de helt store fordele er, at den er mere miljøvenlig end andre brændselskilder. Bioethanolen, som bruges i en biopejs, er nemlig CO2-neutral, og en biopejs har dermed en ren udledning. Andre fordele ved en biopejs tæller:

  • Ingen skorsten og lette at installere: Derfor skal du ikke i gang med den helt store installation for at få en biopejs.
  • Ingen røg: Eftersom det er gasserne fra bioethanolen, der brænder, skaber en biopejs ikke os eller røg. Dermed forurener og belaster den miljøet mindre – og som en ekstra bonus skal du foretage mindre rengøring af os i pejsen og i rummet.
  • Endeløse designmuligheder: Det er kun dig, der sætter grænserne for, hvordan du kan indrette din bolig med en biopejs. Der findes nemlig utallige muligheder for placering, udseende, størrelse osv.
  • Fin varme: En biopejs kan være et fint varmesupplement i dit hjem. Ved maksimal ydeevne, kan den i gennemsnit give varme i, hvad der svarer til en radiator på højeste niveau. Afhængig af brænderens størrelse, har den en kapacitet på 2-3,5 kW, og den kan typisk brænde i 3-4 timer, når du har fyldt den helt op.

Hvordan vælger du en biopejs?

Der er mange fordele ved at anskaffe sig en biopejs, men hvordan vælger du så den, der passer bedst ind i dit hjem? En stor del af valget handler om, hvor du har lyst til at placere din nye biopejs. Da det ikke er nødvendigt, at du har en skorsten, har du stor frihed til at placere pejsen lige der, hvor du synes, at den passer bedst ind.

Du kan f.eks. med fordel vælge en vægmonteret biopejs, hvis den skal sprede hygge i et mindre rum. Skal den derimod fungere som rumdeler og være i et større rum, er det en bedre idé, at du vælger en fritstående biopejs.

Du kan også vælge at give dit hjem et helt særligt udtryk med en biopejs med omramning, eller du kan designe dit nye ildsted med en biopejs til indbygning. Hvilken biopejs der passer til dit hjem afhænger derfor i høj grad af dine forventninger, dit behov, og hvordan du har lyst til at indrette boligen.

Tilføj tilbehør til din biopejs

Når du har fundet den biopejs, der fremadrettet skal pryde dit hjem, kan du udsmykke den med lækkert tilbehør, der gør biopejsen komplet.

Du kan f.eks. vælge at dekorere din pejs med et brændesæt, der til forveksling ligner ægte træ eller pyntesten, der giver pejsen et hyggeligt udtryk. Du kan også anskaffe dig en knitreboks. Med den får du lyden fra en ægte pejs.

Skriv et svar