Sådan forholder du dig med kost, motion og gaming

Gaming er en sjov hobby og for nogle en mere professionel levevej. Men selv for dig, som er på hobby stadiet, er det vigtigt at fokusere på en sund livsstil samtidig. 

Gaming indebærer at sidde ned i adskillige timer. Det kan faktisk godt blive en belastning for din krop på længere sigt.

Så hvad kan du gøre? Det kigger vi nærmere på.

Gå efter det sunde mad

Når du spiller, kan du godt have en tendens til at gå efter den hurtige, nemme og ret usunde mad. Det er bare lidt nemmere at få fat i de sukkerholdige snacks samt saltholdige chips. 

Det er ikke en sund måde at forbedre dine gaming teknikker. Usund mad har ikke den samme energi i sig, som du kan få fordel af.

Udover den manglede mængde af energi, kan usund mad også øge din vægt.

Du kan derfor vælge at kigge på dette i stedet:

  • Sunde snacks: Gå efter nødder, grøntsager og frugt, når du skal have en snack, mens du spiller. Det vil nok ikke føles som en “rigtig” snack, men din krop vil takke dig for at gå efter den mere sunde stil. Her vil du også få vitaminer og mineraler til din krop.
  • Få nok væske: Dette gælder altså ikke sodavand og energidrikke. Du skal huske at drikke vand, så du kan opretholde væskebalancen i din krop. Det kan godt blive et problem, hvis du spiller i flere timer. Tag noget vand med hen til computeren og tag små slurker af det undervejs.
  • Planlæg dine måltider: Dette vil hjælpe dig med at få styr på hvilken slags mad du skal spise. På den måde undgår du de spontane beslutninger om usund mad, såsom pizza. Planlæg hvilket sund mad du skal spise på hvilke dage. Der er ingen, der siger at det skal være besværligt at lave en sund omgang mad. Laver du til et par dage, kan du også spare tid og muligvis penge.

Sigt efter at dyrke motion

Det er ikke nok at gå efter sund mad alene. Du bliver nødt til at få indlagt en omgang motion. Det kan nemlig blive et problem for din krop, på sigt, at sidde stille i lange perioder. Derfor er det vigtigt at komme op fra stolen og bevæge dig. Derfor er det vigtigt at du får bevæget dig, også når du spiller.

Du kan som udgangspunkt gå efter disse tips:

  • Tag pauser: Du behøver ikke at sidde ved skærmen i flere timer. Faktisk er det bedst, hvis du indlægger pauser undervejs. Kom eventuelt ud og få lidt frisk luft, om ikke andet så lige for nogle minutter. Du vil også blive mere klar i hovedet, samtidig med at dit blodomløb kommer mere i gang. Udnyt eventuelt hvis du har naturlige pauser i dit spil (du venter på at respawn, serveren er nede, eller andre ting).
  • Brug et hæve/sænkebord: Du kan faktisk få et gamer bord, som kan hæves og sænkes. På den måde kan du stå op og have et bedre blodomløb, mens du spiller. Desuden kan det også gavne din kropsholdning at stå op fra tid til anden.
  • Gør brug af udstrækning: Det behøver ikke at være en direkte omgang yoga, du kaster dig ud i. Det kan være almindelige strækøvelser for at undgå at blive stiv i kroppen af at sidde ned. 

Alt i alt er det vigtigt at du fokuserer på din krops sundhed. Samtidig vil mange af disse råd også gavne dig rent mentalt, så du oplever en bedre performance i dit spil.

Artiklen er lavet i samarbejde med Gamer-stole.dk

Skriv et svar