Nedturen på boligmarkedet fortsætter

Siden finanskrisen begyndte at ebbe ud, har det overordnet set været en rigtig god forretning at være husejer. I en lang periode har der været optur på boligmarkedet, men den optur er sat på pause, hvor det især i en region står rigtig skidt til.

I Nordjylland falder priserne på både parcelhuse og ejerlejligheder, har nye talt fra Boligsiden.dk vist. Der er tale om 4% i løbet af den seneste måned, mens de i løbet af et helt år er faldet med gennemsnitligt 1.8 %. Det er dermed den eneste landsdel, hvor priserne over et helt år er gået ned ad bakke.

Kigger man på de andre landsdele, så er det kun i Region Hovedstaden, at der har været prisstigninger i løbet af den seneste måned. Her er priserne steget med 0.30 %. I resten af landet er priserne faldet. Dermed er det altså blevet billigere at købe hus eller ejerlejlighed i løbet af den seneste måned, og så er det måske en god ide, at få lavet et hurtigt lånetjek hos https://laaneberegneren.dk/.

Godt for købere

Mens nedturen er skidt for de personer, der ejer et hus eller en ejerlejlighed, så er det omvendt godt for de mennesker, der står og skal investere i et nyt hus. Det betyder nemlig, at prisen er lavere end den eksempelvis var for en måned siden.

Det er dog ikke alle steder, at man kan forvente at spare penge. I København er der fortsat prisstigninger på både huse og lejligheder, og det betyder, at folk søger længere væk fra byen, fordi de ikke har råd til at bo i centrum. Den tendens er fortsat, og det betyder faktisk, at man nu skal endnu længere ud, hvis man vil have en billigere bolig.

”I København har flere års kraftige prisstigninger presset køberne ud til omegnskommunerne, så handelsaktiviteten er steget så meget rundt om hovedstaden, at priserne også her er buldret i vejret. Det har betydet, at mange købere nu må endnu længere ud,” fortæller Birgit Daetz der er kommunikationsdirektør for Boligsiden ifølge Finans.dk.

Efter fald i priserne på både parcelhuse- og ejerlejlighedsmarkedet, så er det fortsat Nordjylland, der er den billigste landsdel, når man kigger på prisen pr. kvadratmeter. 9.295 kroner er gennemsnitsprisen pr. kvadratmeter på et parcelhus, mens prisen pr. kvadratmeter for en lejlighed er væsentligt højere og ligger i 16.346 kroner.

Der er gennemsnitsprisen billigere på Sjælland og i Syddanmark. Går du med drømme om at realisere et boligkøb i den nærmeste fremtid, så er det værd at holde et øje med priserne, for tendensen med billigere boliger ser ud til at fortsætte. Du kan allerede nu forberede dig, ved at se hvad det vil koste at låne penge på Moneybanker.dk, så du har råd til udbetalingen på din nye bolig.

Skriv et svar