Loftisolering

Når man ejer et hus, så er der mange ting, man skal være opmærksom på. Det var jeg slet ikke klar over, da vi købte huset for mere end 25 år siden. Fx så er der utroligt meget vedligeholdelse, som koster tid og penge. Der er også en have, som skal holdes nogenlunde i orden, så naboerne ikke bliver sure.

Parcelhus i Hvidovre

Vi bor i et ganske almindeligt parcelhuskvarter. Her er hyggelige naboer, og vi kender de fleste, som bor på vejen her. Vi har dog også haft nogle naboer i løbet af de 25 år, vi har boet her, som ikke har været helt ok. Fx kan jeg huske for ca. 3 år siden, havde vi problemer med skellet. Ham, der boede inde ved siden af, ville ikke betale sin del af udgifterne til at få reparere hegnet. Så jeg måtte tilkalde hegnstilsynet. Det var en værre historie, som jeg er glad for, at jeg ikke har været nødt til at gentage. De nye naboer, som flyttede ind for 1 år siden, er søde. Det er en ung familie. De har to små børn, som godt nok skråler meget. Vi kan især høre dem om sommeren. Men det er faktisk rart at have små børn i nabolaget. Man kan jo godt føle sig lidt ”gammel” efter 25 år, så små børn er forfriskende.

Flinke folk

I sommers havde vi dem til frokost her hos os. Det er meget veluddannede folk. Han arbejder med noget IT, og hun underviser på universitetet. De har travlt. Men de har også mange planer for fremtiden. De har dog også nogle problemer med at finde ud af, hvor de finder de rigtige håndværkere. I sommers havde de brug for en god blikkenslager. Det var noget med at få installeret en bruser nede i kælderen. Jeg fortalte dem, hvem de skal henvende sig til. Og de var glade for hjælpen.

Efterisolering af loft

Her i sidste uge bankede min nabo så på døren. Han ville høre, om jeg kender en energivejleder, der kan rådgive ham om isolering. Jeg må indrømme, at jeg ikke helt forstod, hvad han mente. Men han forklarede mig, at han mener, at de har brug for at få lavet en loftsisolering. Han kunne bare ikke helt se, hvor meget, eller hvad der allerede eksisterer af isolering. Derfor mente han, at det bedste ville være at få en ekspert ud for at se på loftet.

Ok. En isolatør. Jeg forstod nu, hvad han mente. Jeg fortalte ham om det isoleringsfirma, som jeg selv brugte, da vi fik efterisoleret huset for mange år siden. Firmaet eksisterer stadigvæk. Jeg måtte dog sige til ham, at jeg ikke vidste, om de har sådan en energivejleder, som han har brug for. Men han kunne da prøve at ringe til dem.

God service

Og det gjorde han. Han fik gode råd. Deres loft blev efterset. Og han har nu et tilbud på, hvad det vil koste den lille familie at få lavet loftsisolering.

Han fortalte mig i går, at de starter på arbejdet i næste uge, og at det ikke vil tage særlig lang tid. Nu snakker de om at få en pris på hulmursisolering også.

Skriv et svar