Julesokker med navn – en guide

Når man tænker på jul, så er der ofte nogle ting, der er obligatoriske. Juletræet, julepynten, julekalenderen og ikke mindst julesokkerne. Men hvordan finder man lige de rigtige julesokker? Og skal de overhovedet have navn? I denne guide vil vi forsøge at give dig svar på disse spørgsmål, så du kan føle dig lidt klogere på det med julesokker.

 

Julesokker – med eller uden navn?

Det er et gammelt traditionsspørgsmål, om julesokkerne skal have navn eller ej. Faktisk er det først for nogle år siden, at det for alvor er blevet moderne at give sine julesokker med navn Tidligere har det nærmest været en selvfølgelighed, at man bare havde to julesokker – en til mor og en til far. Med tiden er traditionen dog blevet ændret lidt, og i dag er det langt mere normalt at have flere forskellige par julesokker. Og hvis man har flere par, så giver det jo mening at give dem alle sammen navne. På den måde ved man nemlig hvilken sok man skal bruge til hvilket formål.

 

Det kan dog stadig være svært at finde ud af, hvordan man egentlig skal give sine julesokker navne. Derfor har vi her lavet et lille ordspil med inspiration til dine egne personlige julesokke-navne:

 

Fornuftige Ferdinand og frimodige Frederikke

Kreative Kirsten og krumme Knud

Sjove Sebastian og seje Sofie

Hurtige Hanna og hjælpsomme Henrik

Lune Lars og lykkelige Lotte

Rolige Rasmus og raske Rikke

Stærke Sara og stille Signe

 

 

Ovenstående ordspil viser blot nogle få bud på, hvordan du kan give dine egne personlige præg på dine julesockernavne. Du kan dog sagtens finde på andre ordspil eller blot give dem helt simple navne som ”den blå” eller ”den røde”. Det vigtigste er jo selvfølgelig bare, at I hygger jer med familien under aftenens gang – uanset hvad I ender med at kalde jeres julesokker!

 

 

Konklusion:

Det er altså helt op til dig selv om du vil give dine julesokker navn eller ej – men vi anbefaler det! Det er en hyggelig tradtion som kan gøre aftenen endnu mere personlig og unik. Husk blot paa at alle i familien skal have deres helt egne par – paa den maade undgaar I unoevelser under aftenens gang! Rigtig god fornoyelse!

Skriv et svar