Coaching for stress

Det er faktisk rart, at vi nogenlunde er kommet tilbage til næsten normale tilstande. Også selvom smitten med den her Delta-variant er i fremgang. Desværre. Heldigvis har vi lært meget i de sidste mange, mange måneder. Regeringen har også lært noget. Fx så bliver der ikke længere taget fuldstændigt horisontale foranstaltninger, som skal hindre smitten. Det kan være, at der skal tages ekstra forholdsregler et sted – men ikke overalt. Og så har vi jo vaccinen, som også giver os muligheder for at kunne vende tilbage.

Vaccineret

Selv blev jeg vaccineret som en af de første. Jeg har ikke haft bivirkninger af det. Jeg synes, at alle de historier om blodpropper og andre fatale følgere af vaccinationen, som medierne har fokuseret på, har bevirket, at mange har valgt vaccinationen fra. Desværre.

Fordi jeg er vaccineret, betyder det ikke, at jeg ikke længere passer på. Men det betyder, at jeg benytter nogle af de tilbud, som jeg kan. Fx at gå til foredrag. Og ja, det er en af de aktiviteter, jeg nyder: At høre eksperter fortælle om det, de arbejder med. Eller at høre om rejselystne menneskers eventyr i kulturer, som jeg bare ikke forstår. Jeg lærer mange ting fra de foredrag. Jeg er ikke et menneske, der har tålmodigheden til at sætte mig med en bog. Det giver mig meget mere at bruge nogle timer på at lytte til et foredrag. Eller et podcast.

Foredrag om det at stresse

Forleden var jeg så til det første foredrag i en serie, som jeg har tilmeldt mig til. Det bliver en spændende foredragssæson i år. Hver 14. dag. Helt frem til midt i december. Vi skal bl.a. høre om, hvordan man overlever på Grønland. Vi skal høre om en berømt forfatters liv og værk. Der kommer også et foredrag om kvindekampen set fra bagsiden af. Ja, mange vidt forskellige emner.

Stress coach fra Århus

Foredraget, jeg hørte forleden, handlede om stress. Det var en stress coach fra Aarhus, som var rejst herover for at holde det. En helt utroligt dygtig formidler, der virkelig kunne fastholde os. Hun talte meget om, hvad det betyder for familielivet, når der er et stressramt familiemedlem. Det var meget oplysende for mig.

Et eller andet sted har jeg da hørt om, at familien til den, der har stress, kan mærke, at der er noget galt. Men at det kan have så katastrofale følger, fx i form af skilsmisse eller vold i familien var jeg sådan set ikke bevidst om. Stresscoachen fortalte også om, hvad familiemedlemmer kan gøre for at afhjælpe vanskelige situationer, der kan opstå, inden det går galt. Og så talte hun meget om, at stress faktisk stadigvæk er et tabu for mange mennesker at tale om. Altså ikke på den måde, at vi ikke tør sige ordet ”stress” mere på den måde, at vi meget nødigt taler med hinanden om, at vi måske har stress. At vi er bange for at få stress. Om de små tegn, vi oplever på vores krop, som måske fortæller os, at vi har stress. Som søvnmangel for eksempel.
Det var et meget tankevækkende foredrag.

Skriv et svar