Hvilke drinks er bedst?

Drinks med rom og gin

Nu er du lige ved at gå i panik. Du har nemlig inviteret vennerne og deres partnere til middag, og der skal laves gourmetmad. Der skal serveres drinks med rom og gin. Der skal festes. Ikke sådan vildt, men der skal være rigeligt af alt. Mad, drinks og underholdning. I skal have en god aften sammen. Og du indser, at du måske har slået et større brød op, end du kan bage. Det er nemlig sin sag at sammensætte en god menu, som også indeholder de rigtige vine, likører og drinks til hele aftenen.

Masser af muligheder

Fortvivl ikke. Der er mange muligheder for dig. Du kan nemt skabe en unik aften for dine venner.

Du skal selvfølgelig først lige finde ud af, hvad du vil servere for dem. Skal det være grillet mad? Måske tung vintermad, der har simret i timevis? Eller skal det være lettere? Eksotisk mad, der stammer fra fjerne lande? Mulighederne er mange. Slå op i en kogebog. De fleste har sådan en sektion med menuforslag. Og har du ikke en kogebog, så kan du finde massevis af forslag på internettet. Jeg siger det bare.

Dansk gin er verdens bedste

Og husk: Brug den bedste danske gin – denne her. Under alle omstændigheder, så vil jeg dog råde dig til – uanset hvilket tema, du vælger at bygge menuen op over – at du har et par flasker likør i dit barskab. Der er nemlig den fordel ved likør, at det kan bruges både i madlavningen og til at blande spændende drinks med.

Likør er alkohol. Det ved vi alle sammen. Men det er faktisk også en ret god smagsgiver i madlavningen. Det kan godt være, at du ikke mener, at likør bør bruges til at lave mad med, men prøv det. Du kan fx lave fantastiske desserter med likør som smagsgiver. Og du kan lave fantastiske drinks med likør i.

Hvis du går ind på nettet og søger efter likør, så kan du også være heldig at finde opskrifter på, hvordan du selv kan lave din egen likør. Du vil måske gerne benytte nogle af de bær, du plukker i din have. Der er mange muligheder. Jeg er også sikker på, at du har et familiemedlem, som hellere vil have et glas likør end en drink, der indeholder fx rom eller whisky.

Alsidigt

Likør er en meget alsidig drik. Det kan bruges i madlavning – oftest dog til desserter – og det kan bruges til at blande interessante drinks med. Det har jeg allerede fortalt. Men tænker du andre situationer med ind i dit liv, så vil du se, at en flaske likør, aldrig er en dårlig investering.
I nogle lande bliver likør brugt som en digestive. Det vil sige, at den bliver serveret lige efter et stort måltid. Målet med det er, at likøren skal hjælpe med til at sætte fordøjelsen i gang. Tænk på det, når du planlægger middagen for vennerne.Og husk, at danske likører er virkeligt gode!

Så køb en flaske likør, som har en smag, du selv kan lide. Du kan nemlig købe likør med alle mulige smage. Lige fra lakrids via citron til chokolade – eller harpiks. Der er frit slag.

Skriv et svar