Sådan får du bekæmpet algerne én gang for alle

Kender du også til de store problemer, der kan være med alger på taget eller på terrassen? Det kan være en mundfuld selv at stå med det hele. Heldigvis har vi nogle gode råd til dig, der én gang for alle gerne vil have bekæmpet algerne. Der er flere forskellige muligheder for dig. Du skal blot vurdere, hvad du foretrækker, og hvor meget du gerne vil lave selv.

Læs med og bliv inspireret til, hvordan du kommer i mål med din mission om at fjerne algerne. Vi kommer også med gode tips til, hvordan du kan forebygge væksten af alger eller mos på taget. Så slipper du for at skulle bruge for meget tid på alt det sure.

Hvad er alger?

Vi vil først og fremmest gøre det helt klart for dig, hvad alger præcist er for en størrelse. Alger betegner en række af forskellige grupper af organismer. Disse kan medføre fotosyntese i langt de fleste tilfælde. Alger formerer sig på mange forskellige steder, og de kan derfor være svære at få bugt med.

Der findes mange forskellige typer af alger. Dem, du vil opleve hjemme hos dig, er i langt de fleste tilfælde makroalger. Disse alger vokser nemlig på sten, klipper eller andre ting, der er fæstet i sedimentet. Bor du tæt ved vand, kan der somme tider være en større tendens til alger i dit område. I din bolig vil du ofte opleve, at de vokser på tag, stakit, fliser og på din terrasse.

Få bugt med dine alger

Når det kommer til at få fjernet alger, er det noget, der kræver tid flere gange årligt. Der er flere måder at gøre det på, men vil du gøre det så effektivt som muligt, skal du anvende specielle produkter til formålet. Der findes mange forskellige midler, der kan hjælpe dig med at slippe af med alger. Lige her finder du Danmarks billigste inden for algebekæmpelse. Så slipper du for at betale for meget.

Du kan også vælge at gå i gang med det selv. Det kan være med vand og børste, hvor du forsøger at holde det nede ved hjælp af håndkraft. Dette er en mulighed, hvis det endnu ikke er vokset tæt eller har dækket for store overflader. På den måde kan du gøre det på en mild og skånsom måde.

Vedligeholdelse er vigtigt

Når det kommer til de udendørs arealer, kan du ikke slippe for at skulle vedligeholde det løbende. Faktisk anbefales det, at du minimum én gang årligt får taget en stor tur. Det indebærer et tjek på taget, rensning af tagrender, at male dit stakit og meget andet. På den måde kan du måske helt slippe for problemer med alger eller andre vækster, der ikke er velkommen hos dig.

Når du skal gøre haven sommerklar, kan du med fordel overveje nogle metoder, der kan være med til at holde algerne væk. Det kan være ved at anvende en særlig type af maling eller grunder til træet. Måske du også vælger at lægge en ny terrasse, hvor du sikrer dig mod ukrudt og algers bevoksning. Her kan du med fordel sørge for at isolere mellem fliser og jord, så der ikke er en aktiv forbindelse.

Skriv et svar