Sving med gryder og pander

Nå, vi er lige kommet hjem efter en rigtig lækker middag hos min søster. Helt fantastisk middag faktisk. Hun er virkeligt god til at svinge gryder og stegepander i et køkken. Og det ved hun. Hun er også rigtig god til at dække et fint bord til sine gæster. Man føler sig virkeligt som noget helt særligt. Hun kæler meget for detaljerne. Sådan med at servietterne skal matche til salatens farver, eller at lysene skal stå på særlige steder på bordet. Hun elsker det. Og jeg elsker at komme til middag hos hende.

Lækker menu

Her til aften var det en lækker menu med vagtler, dyrekølle og is. Masser af salat og friske indslag så som frisk frugt og iskold danskvand. Vinen var som sædvanligt udsøgt.
Men det kan bare blive lidt for meget. Hun går meget op i design, og vi fik selvfølgelig lov til at bruge det dyre bestik, hun har. Det er meget designet. Næsten umuligt at spise af. Gaflen er meget smal, skeen er næsten fuldstændig flad, og kniven ligger ikke rigtigt i hånden. Det er, som om man skal dreje hånden 90 grader, før man kan skære kødet med den. Eller også er det bare mig, der ikke ved, hvordan man holder rigtigt på den. Men jeg kunne da se, at der var flere af gæsterne, der kæmpede for at få skåret et bid af skiven. Og det var ligegyldigt, om det var gæster, der holdt bestikkets kniv, som om det er en spisepind. Du ved sådan, så skaftet ligger oven på hånden mellem tommel og pegefinger. Eller om det var gæster, der holdt knivens skaft inde i håndfladen.

Vel ment positiv kritik

Jeg må huske at sige det til hende. Hun vil helt sikkert misforstå mig, men det er ment vel fra min side. Hun gør så meget ud af det, og så bliver oplevelsen, som hun har skabt, ødelagt af at vi ikke kan bruge bestikket. Så hellere bruge et lidt mere almindeligt og funktionelt bestik. Hun kan da sagtens dække et pænt bord med det også.
Men de der grydestegte vagtler. Jeg kunne godt lide at vide, hvordan hun gør. De var jo møre og sprøde i skindet. Perfekte. Køllen var stegt i ovnen. Hun ved lige præcist, hvordan hun undgår, at den blev tør. Det trick skal jeg have luret fra hende.
Hjemmelavet is, ok, hun har en ismaskine. Men hvordan finder hun på, at den skal serveres med rødgrød og mandler?

Mange timer i køkkenet

Ja, jeg kunne godt lide at vide, hvor mange timer hun bruger i køkkenet hver dag. Og hvor mange timer og penge bruger hun på at købe det rigtige udstyr? Fx bestikket. Hvordan valgte hun det. Hvorfor. Eller stegepanderne, hun bruger. Hvad skal en stegepande kunne? Ud over at stege altså. Er der nogle særlige ting, hun kigger efter?
Ok, hun har et stort køkken. Det hjælper vel også. Altså at der er plads til at sætte en af gryderne fra sig, når man er i fuldt sving med middagsprojektet. Men det er vel ikke kun det. Det handler vel også om at kunne lide at lave mad.

Skriv et svar