Hvorfor vælge kvalitet fremfor den billige ovre fra byggemarkedet?

Når man skal til at købe værktøj, så er der utallige fristelser på markedet over værktøj, som du lige når at få ud af pakken inden det er gået i stykker. Derfor er min pointe i denne artikel at man skal købe det værktøj som indeholder kvalitet, til den mængde af arbejde der skal laves.

Kvalitet kan jo så opfattes på mange måder, og derfor vil jeg fortælle dig hvad du skal være opmærksom på når du køber el-værktøjer dag.

Er det maskiner på batteri du vil købe, så er kvaliteten af dem så stor i dag, at de nemt kan måle sig med kvaliteten fra maskiner med ledning. Nogle af dem er faktisk bedre end dem med ledning, og det er så her du skal finde ud af hvilke fordele og ulemper der passer dig bedst.

For mig vil det altid være en fordel at have maskiner uden ledning, da jeg slipper for at tænke på om jeg har forlængerledning nok, hvor sidder den næste stikkontakt, hvor mange watt kan jeg bruge på engang. Med batteri, er det bare at sætte batteriet på, og så er du klar. Selvfølgelig løber et batteri også tør for strøm, og du undgår ikke at skal lede efter en stikkontakt, men du er ikke afhængig af den er placeret tæt på dig.

For nogle år tilbage så var det meget vigtigt at man havde mange volt og helst så stort et antal amperetimer (Ah) til rådighed. I dag er det lidt anderledes, du kan sagtens få en 10,8 volt bore/skruemaskine med 2,0 Ah, som både har slagborefunktion og er meget kraftig. Jeg har selv en Bosch 10,8 volt, som jeg har brugt til at sætte vinduer op med, og den brugte jeg både til at lave huller i væggen, samt skrue karmskruer i, og det var den ganske elegant til. Bevares, en større maskine ville sikkert kunne have gjort det nemmere, men pointen er, at for nogle år tilbage, så ville en lille maskine i den størrelse, aldrig have klaret den opgave.

I dag handler det ikke så meget om volt og Ah, men mere om den kvalitet som maskinen giver dig. De kendte mærker som Bosch, DeWalt, Makita, Milwaukee og Festool ville være de producenter som jeg ville gå efter når vi snakker om kvalitetsværktøj. Her ved man at man ikke får købt katten i sækken, og at man har et stykke værktøj mange år ud i fremtiden.

Når man snakker kvalitet så er et af kriterierne for kvalitet, at arbejdsglæden ved at bruge maskinen er høj. Et andet kriterie kan være at slutresultatet med en flot finish er opnået. Et tredje kan være at maskinen havde den power der skulle til for at løse opgaven. Et fjerde kriterie kunne være den brugervenlighed, som maskinen levere til dig.

Disse kriterier er rigtig gode at gå efter når man skal vælge sit værktøj, og derfor er det så vigtigt at man har for øje hvilken opgave man står overfor at skulle løse, og derfra vælger det værktøj man skal bruge til at løse opgaven nemt hurtigt og sikkert.

Jeg har samlet en liste over hvilke værktøjer som Gør-Det-Selv manden bør have i sin samling af værktøj, du kan se listen her på bygselvviden.dk

Skriv et svar