Hvad er det lige at fagforeningen gør for mig

Noget af det vigtigste en fagforening gør for dig, er at forhandle alle dine lønaftaler og arbejdstidsforhold. Det kaldes en overenskomst. En overenskomst dækker dog mange flere ting, men for de fleste er løn- og arbejdsforhold blandt de vigtigste. Hertil kan man så lægge ferieaftaler, pensioner og barselsforhold. Læs mere på https://ecomia.dk/a-kasse/fagforening/

Du spørger sikkert dig selv “jamen hvad sker der hvis ikke jeg er medlem?”

Der sker ingenting for dig, men har alle den samme holdning til det, så vare det ikke mange år, førend arbejdsmarkedet er på vej i frit fald. Der er ingen fagforeninger mere, der kan forhandle dine vilkår. Det skal du selv gøre, og på den måde får virksomhederne frit spil, til at spille medarbejderne ud mod hinanden.

Der vil ikke være nogen arbejdstidsaftaler for dig, så du kan arbejde hele døgnet rundt, hvis det passer virksomheden. Der er ingen til at passe på dig og dine vilkår.

Så er du ikke medlem af en fagforening, der dækker den branche du befinder dig i, så er det på tide at blive det.

Medlem af en fagforening

Hvis du er i tvivl om hvordan du bliver medlem af en fagforening, samt måske også en a-kasse, så kan du finde glimrende guider og tilbud på nettet. Her er der virkelig gået i dybden med alle de spørgsmål man kunne finde på at stille sig selv i forbindelse med indmelding i fagforening eller a-kasse.

“Jamen det koster for meget”. Vrøvl siger jeg. For den dag der ikke er nogen til at forhandle dine vilkår, og du selv skal gøre det, så kan du vente og se hvor meget du så får i løn, og hvilke arbejdstider der passer virksomheden du er ansat i.

Danmark er i fremtiden presset på arbejdskraft, og derfor bliver pensionsalderen hele tiden sat op. Dette er ikke rimeligt for den enkelte arbejder, og her kommer fagforeningen også i spil. De er med til at forhandle om dine pensionsvilkår, og er med til at sikre dig at du får indbetalt penge til din egen pension.

Fremtiden for Danmark rent arbejdsmæssigt, ser meget sort ud for den enkelte arbejder. For hvornår kan han gå på pension, og er der noget at leve af, når man kommer dertil. Derfor er det endnu vigtigere end nogensinde at alle arbejdere bakker op om fagforeningerne, så de kan udføre det arbejde de er valgt til at varetage for dig.

Skulle du være i tvivl om at en fagforening er det rigtige valg, så tag og kig på Ecomia.dk. Der kan du læse om vigtigheden af at være medlem af både en fagforening, men så sandelig også en a-kasse.

Skriv et svar