Overvejelser i forbindelse med en A-kasse

Er der mange gode grunde til at melde sig ind i en a-kasse, men hvad er det egentlig du skal have i tanker inden du melder dig, eller evt. inden du melder dig ud. Det kan nemlig have afgørende betyder for din økonomi hvis du tager den forkerte beslutning. Hvis du ikke allerede er medlem af en a-kasse, så kan du finde en passende en på denne side.

Hvad er en A-kasse

Lad os starte med det helt grundlæggende, for det har selvfølgelig stor betydning for din beslutning at du ved hvad en a-kasse er for noget. A-kassen skal hjælpe dig hvis du havner i en situation uden et arbejde, lidt afhængigt af om du selv har sagt op, eller om det er arbejdspladsen der har opsagt dig, så får du dagpenge fra a-kassen. Man kan altså se det lidt som en lønsikring, men udover at de giver dig et økonomisk bidrag der skal stå i stedet for din løn, så er der også nogen a-kasser der tilbyder efteruddannelseskurser, hvilket kan have stor betydning for dine muligheder for at nyt arbejde.

Det er altså ikke helt uden betydning hvilken a-kasse du vælger at blive medlem, da der kan være stor forskel på den hjælp du får i tilfælde af at du står uden arbejde.

Fordele ved at være medlem

Den helt store fordel for det fleste er selvfølgelig, at der kommer en erstatning for din løn hvis du står uden arbejde. Hvis man lavede en undersøgelse hos dem som er medlem af en a-kasse, så er jeg også ret sikker på at, netop det er den største årsag til man er medlem.

Mange ser slet ikke de ekstra muligheder for efteruddannelse som nogen a-kasser giver deres medlemmer, men er udelukkende fokuseret på prisen, hvilket i mange tilfælde er en stor fejl.

Hvad med en fagforening

Mange steder er der også mulighed for at blive medlem af en fagforening forbindelse med medlemskabet på a-kassen, men skal man det og giver det mening for alle?

Først for fremmest så skal man gøre op med sig selv om der er mulighed for at man kommer i en fagslåskamp med sit arbejde, det er langt fra de færreste der ser den slags komme. Men der er mere i det, end bare slåskampe, det er nemlig sådan at når man er medlem af en fagforening så deltager man også i det fællesskab der er på arbejdspladsen. Det er således ikke kun dine egne kampe du støtter, men også dine kollegaers.

Hvis du er selvstændig skal du ikke melde dig i en fagforening, for det giver på ingen måde mening at skulle have en faglig kamp med dig selv.

Andre tanker

A-kassen er ikke for alle, hvis man har en løn af betydelig størrelse, så er det meget svært at leve videre med samme levestandard på a-kassens dagpenge satser. Derfor skal du nøje overveje om du reelt kan bruge dag pengene til noget hvis du bliver fyret, eller om du reelt bare har brug for et nyt arbejde i løbet af meget kort tid. Endvidere kan det være, at du er så eftertragtet på arbejdsmarkedet at det ikke er en reel risiko at du står uden arbejde i mere end et par uger.

Skriv et svar