Ringer igen til låsesmeden

Så er den gal igen inde ved siden af. Han står der og banker på døren, og hun vil bare ikke lukke ham ind. Det er en pinlig situation for ham. Og faktisk også for os, der kan se det cirkus, der nu skal sættes op. Vi ved nemlig, hvad der vil ske. Han vil ringe efter en billig låsesmed: Den Cyklende Låsesmed, som vil komme herud, fordi han tror, han skal åbne en dør for en mand, der bare har smækket sig ude. Men i det øjeblik låsesmeden opdager, at der faktisk er et levende menneske i huset, som kan lukke manden ind, vil han naturligvis nægte at udføre arbejdet. Han vil muligvis bande lidt over at have spildt sin tid med at køre herud. Og ja, fordi der er tale om et familiært skænderi, hvor hun har låst ham ude, er der altså ikke nogen undskyldning for at misbruge en låsesmeds tid. Også selvom det er en billig låsesmed.

Låst ude

Vi kan alle komme til at blive smækket ude. Men bevidst at tilkalde en låsesmed, fordi I er oppe og skændes, er altså at gå over stregen. I må lige lære at tale ordentligt til hinanden, inden I kommer så langt ud, at I bliver til grin i hele nabolaget. Det er jo ikke første gang, vi oplever det her.

Hvornår er det da så rimeligt at tilkalde en låsesmed? Ja, selvfølgelig ville det være rimeligt, hvis I begge to var blevet smækket ude under den heftige diskussion. Det kan ske. Det ville også være rimeligt, hvis der ikke var andre hjemme i boligen.

Tilkald af låsesmed

Og ja, det er også rimeligt at tilkalde en låsesmed, hvis du simpelthen ikke kan finde din nøgle, selvom du ved, at du ikke har glemt den, men bare ikke kan finde den. Du kan have tabt den. Men du skal altså opføre dig ordentligt overfor låsesmeden. Og i det her tilfælde, hvor du tilkalder ham, bare fordi det er en billig låsesmed – og fordi du er gal i skralden og ikke vil betale ret meget for at kunne komme ind i dit hus – det må du simpelthen ikke. Det er urimeligt. Så læg hellere kræfterne i at få din partner til at forstå, at I er til grin. Og få din partner til at åbne døren, så du kan komme ind, og I kan fortsætte skænderiet inden for hjemmets fire vægge. Eller endnu bedre: Så I kan komme til enighed og fortsætte med at være glade for hinanden. For det er I jo. Det ved vi andre her i nabolaget jo også godt. Jeg kender en låsesmed på Østerbro – ham her, og det er ikke småting, han kan berette om.

Nemt at få fat i den rette

Du vil nemlig altid kunne få fat i en låsesmed, når du virkeligt har brug for sådan en. Også en billig låsesmed. Det kan jo sagtens tænkes, at du faktisk står i en akut situation – uden din nøgle – og bare skal ind i dit hus. Og så er det godt, hvis låsesmeden – som er hurtig – kan stole på, at du ikke spilder hans tid på grund af en uenighed med din partner. Husk det. Lad være med at opføre dig som et forkælet, lille barn.

Skriv et svar