5 gode råd om tæpper

Tæpper luner, og de er rare at have i især de områder, hvor vi sidder og hygger os. Det ser også godt ud med tæpper i indretningen, og du kan bruge dem til at skabe et ”samlet” look og lave grupperinger med dine møbler.

Du kan også bruge små tæpper i for eksempel din gang eller køkken. Det kan være bomuldstæpper, en palmeblademåtte, en sivmåtte etc. Lad dig inspirere af Mervile her: https://merville.dk/kat/taepper/

Hvad skal du se på i valg af tæpper

Men hvad er det så lige, man skal være opmærksom på, når man vælger tæpper til hjemmet? Det har vi set på her:

  • Skal du bruge et tæppe ved din sofagruppe for eksempel, så skal det være så stort, at det kan rumme de møbler, der er en del af sofagruppen. Det kan være en sofa, et sofabord og for eksempel en lænestol.
    Der skal være gulvplads nok rundt om sofagruppen, så du kan komme til alle møblerne. Det giver det her ”gruppelook”, vi er ude efter, hvis ikke hele gulvet omkring sofagruppen er dækket.
  • Du kan også bruge et mindre tæppe under for eksempel 2 stole. Hvis du vælger et fræk design til dette tæppe, kan det være det, der bærer rummet og sætter stilen.
  • Har du en neutral farve på væggene og neutrale farver på dine møbler, kan et tæppe i et friskt design eller farve live et rum op. Det gør det også nemt at skifte farveteamet for rummet.
  • Heldigvis kommer tæpper i mange former og faconer. Har du et rundt bord, kan det se flot ud med et rundt tæppe. Har du et langt spisebord, så kan du bruge et rektangulært tæppe.
  • Har du et stort rum, kan du bruge mere end et tæppe til at dele rummet op. Sørg blot for, at tæpperne komplimenterer hinanden og ikke har et komplet forskelligt udtryk.

Endelig må du ikke glemme soveværelset! Der er ikke meget, der lige så effektivt fuldender et lækkert soveværelse som et godt og lækkert sengetæppe!

Skriv et svar