Lave en moderne plakatvæg med plakater i rammer

Din boligstil skifter garanteret med alderen og med tiden, det gør de forskellige trends også. Heldigvis er det af og til både nemt og billigt at være med på moden og indrette med de seneste nye trends. Lige nu bliver det igen meget in at indrette med plakater i alle former, størrelser og farver. En plakatvæg behøver på ingen måde at se billig ud, eller være en erstatning fordi man ikke har råd til dyr kunst. Med de rigtige plakatrammer kan du lave din plakatvæg lige så stilfuld som du vil. 

Vælg plakatrammer der passer ind 

Du behøver ikke ændre hele boligens stil for at få en plakatvæg til at passe ind, men du kan derimod blot vælge plakatrammer der passer ind i den allerede eksisterende stil. På den måde får du lidt mere frit spil til at vælge hvad der skal være på dine plakater. Vælg f.eks. en moderne tynd profil hvis du gerne vil indrette i nordisk stil, vælg trærammer for lidt mere sjæl eller helt stilrene sorte eller hvide rammer hvis du vil have noget mere tidløst. 

Hvis du gerne vil have en plakatvæg med mange forskellige farver kan det være en fordel at vælge plakatrammer der har samme farve, går du derimod efter et mere kreativt look kan du sagtens vælge forskellige typer og farver af plakatrammer, her er det dog en fordel hvis du er god til farvesammensætning. 

Brug de rigtige mål 

Hvis din plakatvæg skal se super professionel ud, så er der nogle gode vejledende mål du kan følge, så går du nemlig aldrig helt galt i byen når du hænger dine plakater op.  

 

  • 145-152 cm. er den ideelle afstand fra gulvet og til nederste kant af den nederste ramme 
  • 8-15 cm. er den bedste afstand at have mellem rammerne 
  • 15-20 cm. er den perfekte afstand mellem toppen af et møbel og den nederste kant af rammen 

Lav et forsøg først 

Inden du banker en masse huller i dine vægge kan det være rart at lave et forsøg først der giver dig et nøjagtigt indtryk af hvordan din færdige plakatvæg kommer til at se ud. Det er faktisk ganske nemt at gøre. Klip blot forskellige ark papir eller pap ud i samme størrelse som dine plakatrammer og hæng dem op på væggen med tape eller klæbegummi.  

Så kan du også nemt rykke rundt på de forskellige “plakater” og se om en løsning er bedre end andet. Når du har fundet ud af hvordan dine plakater og rammer skal hænge, kan du nemt markere stedet til sømmene inden du tager dine pap eller papir ark ned. 

Hvis du gerne vil se hvordan de forskellige tryk på plakaterne komplimenterer og matcher hinanden, så er det nemmeste at lægge dem ud på gulvet foran dig og evt. stille dig op på en stol, så du får lidt afstand på når du kigger ned på dem.  

Tag evt. billeder med din mobiltelefon inden du arrangerer dem på en ny måde, så kan du bedre sammenligne, end hvis du vælger ud fra hukommelsen. 

Skriv et svar