Vildt mange vinduer

En af de ting, som jeg virkeligt er glad for, er, at jeg ikke er administrator i en boligforening. Tænk engang på, hvor anstrengende det må være at høre på klager hele dagen. Det er jo meget sjældent, at folk tager sig sammen til bare at skrive, at noget, man har gjort, er positivt eller fantastisk. Jeg ved, hvor meget det betyder for vores administrator at få feedback på de initiativer, han sætter i gang.

Vinduespudsning  i hele ejendommen

Fx så jeg på vores hjemmeside, at han har iværksat et mega projekt: ”Vinduespudsning i hele ejendommen”. Stod der i emnelinjen på bloggen.

Jeg klikkede naturligvis ind og så, at han har en plan, som kommer til at koste os penge. Vi skal nemlig deltage i dækningen af alle udgifterne.

Da jeg så det, blev jeg faktisk lidt sur. Der er ingen, der har spurgt mig, om jeg har lyst til at dække omkostningerne for vinduespudsning. Og generelt sagt, så må jeg sige, at det har jeg ikke. Jeg pudser selv vinduerne i min lejlighed. Både indvendigt og udvendigt.

Vinduespudserfirma i København

Men nu, hvor jeg sad med mailen foran mig, kunne jeg ikke lade være med at undersøge, hvad en vinduespudsning i København faktisk koster. Resultatet var rørende. Jeg søgte på min browser efter ”Vinduespudser København” – og ja, du ved det. Jeg fik en liste, der ligner den, jeg vil få, når jeg går ind på Yellowpages.dk.

Ikke desto mindre, så ringede jeg op til vinduespudserfirmaet for at få flere oplysninger. Det sjove er bare, at det, jeg kunne læse mig til på websitet, var nøjagtigt det samme, som jeg fik at vide i telefonen. Og det gav lidt grund til bagtanke: Har alle udbydere af rengøring en enkelt formel, som de alle sammen benytter? Hvad skal så afgøre, at jeg vælger den ene eller end den anden? Rabatkoder? Mulighed for nem tidsbestilling? Mulighed for at vælge tider, hvor min personlige vinduespudser har tid til at komme?

På Frederiksberg er vi godt vante

Ja, det sidste kan måske lyde lidt frækt, men jeg har det faktisk sådan, at jeg kan godt lide, at det er den samme person, der kommer og udfører servicen fra gang til gang. Sådan er det ude på Frederiksberg, og det virker. Det sikrer, at han ved, hvordan han kan bevæge sig i huset, og det sikrer, at jeg ved, hvem det er, som er i huset. Hvis du forstår, hvad jeg mener? Den samme person til det samme job gør, at jeg føler mig sikker. Jeg er ikke nødt til at introducere en ny person til de samme opgaver gang på gang. Og den nye person er ikke nødt til at lytte til min snak om at passe på her og der. Han – eller hun – lærer mit hjem at kende, og kan selv tænke sig frem til, hvad han eller hun skal passe på med. Ikke?

Det burde være logik for høns. Det er det bare ikke. Der er mange ubetænksomme firmaer, som bare sørger for at få jobbet – og pengene – Men når jeg nu ved, at der findes gode firmaer, som ikke svigter, og som gør, hvad de kan, hvorfor så ikke bruge dem. Også selv om de ikke har et brand name eller er store.

Skriv et svar