Bitcoin-eventyret

Her bliver Bitcoin accepteret

I 2017 peakede værdien af en bitcoin. Det var dengang, hvor de fleste mennesker kendte til fænomenet bitcoins. Der var gået en del hysteri i opmærksomheden på denne digitale valuta, som syntes at slå alle rekorder i sin værdimæssige himmelflugt, og alle talte om at købe Bitcoins.

Nedturen

Som det altid er efter, at en kurs har nået sit højeste punkt, så skete der da også det for bitcoin, at den ret hurtigt derefter tabte i værdi. Den tabte ret meget.

På toppen i 2017 var en BTC (bitcoin) 19.783,06 dollars, eller 125.231,59 danske kroner, værd. Året efter var en BTC 8.118,45 dollars, eller 59.161,10 danske kroner værd.

Det må siges at være lidt af et styrtdyk. Det blev da også omtalt i medierne, hvilket har været medvirkende til, at de fleste nu kender til bitcoins’ eksistens.

I dag ligger kursen nogenlunde stabil, så BTC eksisterer stadig.

Hvad er bitcoins?

Bitcoin er en valuta, som er kunstigt skabt. Det vil sige, at den ikke er koblet på et bestemt lands valuta, og at den er helt uafhængig af centrale banker, samfund eller lignende.

Det er en digital valuta, og den eksister ikke i fysisk form. Det er et rent digitalt fænomen.

Bitcoins bliver handlet på forskellige børser, og valutaens værdi går op og ned i takt med udbud og efterspørgsel.

Kan man købe noget for sine bitcoins?

Ja, det kan man godt. På verdensplan findes der flere end 12.000 steder, hvor du kan handle for dine bitcoins. I Danmark findes der omtrent 50 butikker, hvor bitcoins er et accepteret betalingsmiddel.

Ellers foregår det primære køb med BTC på nettet. Udviklingen af butikker, der tager imod bitcoins, går mere trægt, end man til at begynde med forestillede sig. Men der sker dog stadig en stigning i antallet af butikker, der modtager bitcoins.

Det betyder, at der stadig er mange handlende, der stoler på, at BTC har en reel værdi og ikke kun er noget, der er forbeholdt internettet. På den måde kan man godt argumentere for, at bitcoins ikke bare er legepenge, men en ægte valuta.

Eventyret er ikke slut

Bitcoin er slet ikke slået af banen. Den eksisterer stadig, og det er stadig muligt at investere i valutaen.

Som det ser ud lige nu, så er den store hurtige gevinst ikke noget, du skal forvente. Du skal nok snarere slå koldt vand i blodet og regne med, at du kun på den længere bane kan se, om kursen går op eller ned.

Netop fordi BTC er helt uafhængige, kan det slet ikke lade sig gøre at forudsige noget som helst om, hvilken vej det vil gå med kursen. Det kan være, du vinder, det kan være, du taber. Præcis, som det er med alle investeringer.

Hvis du venter i for eksempel ti år eller mere, så kan det jo godt tænkes, at du kan få en gevinst på din investering. Selv om det måske ikke nogensinde kommer til at give den helt eventyrlige stigning igen, så kan mindre måske også gøre det.

Skriv et svar